»Hvis jeg møder dig på gaden, slipper du ikke derfra i live. Det er ikke en trussel, men en et løfte. I skal lade den gamle mand være i fred.«

Sådan lyder et udpluk af de trusler, som onsdag aften blev indtalt på Irene og Dennis Rasmussens telefonsvarer. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Søskendeparret fra Gislev på Midtfyn var ikke hjemme, men befandt sig i venners lag, hvor de så tv-dokumentaren »Nabokrig«, der blev sendt på DR. En udsendelse, som de selv medvirker i for at fortælle om, hvordan de i årevis har været på kant med naboen, Tage Kappelgaard.

Irene Rasmussen er ikke i tvivl om, at truslerne skyldes tv-debuten, og hun fortryder nu at have sagt ja til at medvirke i DR-udsendelsen.

- Allerede før programmet blev vist, var jeg meget i tvivl, om vi nu gjorde det rigtige. I en nabostrid er der jo ingen af parterne, der er bedre end den anden.

Derfor er det også dybt ubehageligt, at nogen kan finde på at true med at brænde vores hus ned, skære mine patter af eller gøre onde ting ved mine dyr, siger hun og tilføjer, at i alt tre forskellige personer har lagt besked.

Selv føler hun sig overbevist om, at mindst én af dem bor i nærheden. Derfor er hun ikke længere tryg ved at være alene hjemme i huset. Dennis Rasmussen forholder sig anderledes afslappet til sagen.

- Selvfølgelig er jeg også en smule rystet, men jeg tror mest af alt, der er tale om en dårlig spøg, siger han.

De to søskende blev dog hurtigt enige om at kontakte politiet. Men skal man tro Irene Rasmussen, blev hun mødt med et skuldertræk.

- Jeg fik at vide, at det er, hvad man kan forvente, når man stiller op i tv. Politiet vil altså ikke foretage sig mere i sagen. I stedet er jeg blevet bedt om at skrive ned, hvis det sker igen, siger hun.

Lederen af lokalpolitiet i Faaborg-Midtfyn, Brian Fussing, forsikrer dog over for Fyens Stiftstidende, at man vil se på sagen med stor alvor. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Tage Kappelgaard.