Søs Marie Serup er BTs politiske kommentarer. Her vurderer hun, hvordan de ti partiledere klarede onsdag aftens debatter:

1) Uffe Elbæk, Alternativet

Karakter 4. Lød på lange stræk som en udvandet udgave af Vestager. Elbæk fik også markeret sine mærkesager, men fik ikke for alvor de andre partiledere til at forholde sig til dem. En god start, men han skal op i et højere gear.

2) Johanne Schmidt-Nielsen, Enhedslisten

Karakter 7. Johanne forsvarer de arbejdsløse og de svage med brask og bram. Hun brænder igennem på sin indignation, men får fortalt for lidt om, hvad Enhedslisten konkret vil gøre politisk. Det er lidt for nemt kun at være den, der retter de andre.

3) Pia Olsen Dyhr, SF

Karakter 8. Pia brænder igennem på sine mærkesager og får de øvrige partiledere til at forholde sig til dem. Hun er dog lidt for bovlam, når det kommer til kritik af rød blok, hvor hun ellers kan fiske i rørt vande.

4) Helle Thorning-Schmidt, Socialdemokraterne

Karakter 9. Thorning er i offensiven og tændt. Hun viser tydeligt, at hun kæmper for at vinde. Der er dog lidt for mange sætninger, der ender på “MIG som statsminister” eller “MIN regering”. Hun har et stærkt hold bag sig. Det skal hun huske.

5) Morten Østergaard, Radikale Venstre

Karakter 9. Østergaard argumenterer sagligt, har humor og overskud. Han har tydeligvis genfundet en plads til De Radikale, men han kan nogle gange lyde som en knægt i 9. klasse, der læser sin stil op. Lidt stiv i sin performance.

6) Søren Pape Poulsen, Konservative

Karakter 4. Pape er en hyggelig mand, men han rammer ikke rent, når han hele tiden er spradebassen. Nogle gange er alvor klædeligt. Han positionerer sig som det arbejdende folks mand - og får de andre til at forholde sig til sin dagsorden.

7) Lars Løkke Rasmussen, Venstre

Karakter 9. Løkke har valgt en rolig og seriøs tilgang, som klæder ham, Ikke mindst når han erkender sine udfordringer. Men mantraet om, at han er glad for dit og dat, kan folk godt gennemskue. De ved godt, at han håner sin modstander.

8) Anders Samuelsen, Liberal Alliance

Karakter 5. Samuelsen er coachen, der råber “kom nu, vi kan godt”, mens alle løber i en anden retning, og det giver optimismen et strejf af komik. Han går ind for minusvækst i den offentlige sektor, men bør indføre minusvækst i ordmængden, så ville hans pointer gå renere igennem.

9) Kristian Thulesen Dahl, Dansk Folkeparti

Karakter 6. En lidt rutinepræget præstation fra valgets stærkeste partileder. Han har så også råd til det, men kunne hvis han ville - lægge sit publikum ned. Thulesen Dahl er klart bedre i debatter end det, han viste i aftes.

10) Stig Grenov, Kristendemokraterne

Karakter 3. Stig har et hårdt udgangspunkt, især fordi de andre ikke er vant til at forholde sig til ham og vælgerne ikke er bekendte med hans dagsorden. Han har noget at skyde med, men fik ikke sat nogen fuldtræffere ind. Der er dog gode takter.

 

Se også: Det Forbudte Kryds: Se hvilken politisk modstander Mattias Tesfaye ville stemme på

Se også: Løkke uddelte folder til ung kvinde - men det brød hun sig slet, slet ikke om