DMI havde på forhånd varslet skybrud over Danmark tirsdag. Det blev dog ikke så slemt som frygtet og ramte hårdest i Jylland.

Først på dagen ramte skybruddet Østjylland, hvor der faldt op mod 20 mm. regn. Den kraftige regn bredte sig herefter til resten af Jylland og Fyn. Tidligt tirsdag aften nåede regnen og buldrende tordenvejr til Sjælland og Lolland/Falster. Da var regnen dog ikke nær så kraftig.

»Regnvejret blev ikke så massivt. I Østjylland blev det til nogle oversvømmede kældre, men elles slap vi nådigt, siger Thyge Rasmussen,« vagtchef hos DMI.

Omkring klokken 21:00 tirsdag aften regnede det stadig pænt på Sjælland - Især vest for København og i de nordøstlige egne, men hos DMI regner man med, at bygerne vil aftage i løbet af aftenen, og at der vil falde mellem 5 og 10 mm. regn.

Hos Falck har man tirsdag haft 47 udrykninger i Jylland, hvor de 34  har været i Aarhus. Det blev ikke nødvendigt at rykke ud i resten af landet.

»Det har primært været oversvømmede kældre, og så var der et enkelt ovenlysvindue, der blæste af en ejendom i Aarhus,« siger Sandra Kronmann, kommunikationsmedarbejder hos Falch.

Natten til onsdag vil det stort set holde tørt i det meste af landet. Dog vil Bornholm formentlig få et par tordenbyger inden tirsdag midnat.

I morgen kan vi se frem til en mere fredelig dag på vejrfronten. DMI melder blot om spredte byger i hele landet i løbet af onsdagen.

Denne tirsdag blev samtidig årets varmeste dag i Danmark. Hele 23.1 grader blev målt i Sønderjylland. På Fyn nåede temperaturen 22,5 grader, mens der i Holbæk på Sjælland blev målt 20,8.

»Vi fik en kortvarig tilstrømning af varm luft fra syd. Det er ikke usædvanligt, men når den varme luft fortrænges igen, får vi byger af den type, vi har set i dag,« siger DMIs vagtchef.