Medieskandalen om journalisten Michael Qureshi, der er anklaget for brug af falske kilder, vokser.

Sagen om sportsjournalisten Michael Qureshi, der er blevet afsløret i brug af falske kilder, udvikler sig dag for dag. I går trak den danske mediegigant Egmont mere end 500 artikler tilbage, som Michael Qureshi ‘og hans netværk’ siden midt-halvfemserne har leveret til fodboldmagasinet Goal.

Administrerende direktør i Egmont Publishing Klaus Høeg-Hagensen forklarer, at man har valgt at trække artiklerne tilbage, da man efter de seneste dages afsløringer af Michael Qureshis arbejdsmetoder ikke længere har tiltro til ham. I Goal har – de måske fiktive – skribenter ’Miguel Rodriguez’ og ’Francesco Pierini’ været forfattere til artikler, der ifølge Egmont er ’købt gennem Michael Qureshi’.

Journalisten, der bl.a. har en fortid på BT, blev i sidste uge bortvist fra Ekstra Bladet, da TV3 Sport afslørede, at han siden 1999 i flere tilfælde har givet kilder falske navne. Ifølge hans egen forklaring er det sket for at beskytte de faktiske kilder. Qureshi har dog afvist – i fortrolighed – at give sine chefer indblik i, hvem der gemmer sig bag de opdigtede navne.

Egmonts beslutning følger i kølvandet på, at Ekstra Bladet og BT de seneste dage også har trukket en række artikler tilbage.

Siden sagen kom frem, er Michael Qureshi også blevet sat i forbindelse med et i dag lukket, tvivlsomt hollandsk sportsbureau, og nu tilføjes altså endnu et kapitel i sagen.

Egmont-direktør Klaus Høeg-Hagensen oplyser nemlig, at Michael Qureshi ikke kun har solgt sine egne artikler til Goal, men også har været mellemmand og solgt udenlandske journalisters historier til magasinet, der primært henvender sig til fodboldinteresserede børn i alderen 10 til 14 år. I alle tilfælde er der blevet afregnet direkte med Michael Qureshi.

Strammer op på håndtering

Og det er i det hele taget meget lidt, man i Egmont-koncernen ved om de journalister, der igennem årene har været skribenter i Goal.

I har altid afregnet direkte med Michael Qureshi, også når det var artikler, han ikke selv havde skrevet?

»Ja.«

Og I har aldrig talt med nogen af de skribenter, som Michael Qureshi har formidlet artikler for?

»Nej, det har vi ikke, hvad jeg er bekendt med,« siger Klaus Høeg-Hagensen.

Burde det ikke være normal procedure, at man taler og afregner med de mennesker, som skriver for en?

»Jo, i bagklogskabens ulideligt klare lys. Men vi har haft et samarbejde med Michael Qureshi siden slut-halvfemserne. Og vi har ikke haft nogen grund til at tro, at der var noget galt. Men det her medfører, at vi strammer op på nogle procedurer.«

Egmont-chefen oplyser, at Goal har betalt mellem 1.200 kr. og 1.800 kr. for artiklerne, og at sagen ikke får konsekvenser for ansatte i koncernen.

Goal udkommer hver måned i Danmark, Finland, Tjekkiet og Tyrkiet.

Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra Michael Qureshi.