SiD-formand Poul Erik Skov Christensen reddede sit eget skind, men forklaringen om, hvorfor han i første omgang ikke betalte fuld pris, da det SiD-ejede byggefirma J&B Entreprise satte hans privatbolig i stand, kom alt for sent.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Kritikken af SiD-formandens tavshed om den sent betalte byggeregning på 125.000 kr. gik igen og igen på det hasteindkaldte hovedbestyrelsesmøde i fagforbundet i går.

SiD-toppen forholdt sig passiv, mens det bragede løs med voldsomme beskyldninger om svindel, lød det fra de frustrerede hovedbestyrelsesmedlemmer i går.

»Der blev stillet mange kritiske spørgsmål om, hvorfor Poul Erik ikke orienterede om de 125.000 kr. noget før. Brevet, han så endelig sendte ud til os, var noget hastværksarbejde. Det blev også kritiseret. Og så har vi spurgt Poul Erik, hvorfor han betalte de 125.000 kr. uden at blinke med øjnene,« sagde formanden for SiD Nivå-Fredensborg, Hans Nissen, efter det fire timer lange møde.

Trods frustrationerne valgte de næsten 70 fremmødte hovedbestyrelsesmedlemmer dog at bakke enstemmigt op om Poul Erik Skov Christensens forklaring. Hovedbestyrelsesmedlemmerne kvitterede med bifald, da SiD-formanden som afslutning på sin 50 minutter lange beretning bad om en tillidserklæring.

Poul Erik Skov Christensen forklarede på mødet, at han var ganske uvidende om, at J&B Entreprise havde glemt en regning på 125.000 kr. for istandsættelsen af SiD-formandens hjem i Frederikssund. SiD-formanden var formand for J&Bs bestyrelse, da han i 1997-1998 fik nyt køkken, bad og brændeskur.

Først da politiet i foråret begyndte at interessere sig for J&Bs relationer til SiD, dukkede den fem år gamle regning op. Poul Erik Skov Christensen betalte omgående, men ville ikke bringe sagen frem af frygt for at skade forbundet, der i forvejen var tynget af anklager om svindel med medlemspenge.

Forleden bebudede politiet, at SiD-formanden skal afhøres om sine relationer til byggefirmaet, og at efterforskningen skal afdække, om der er tale om mandatsvig.

»Jeg var selv én af de kritiske røster, men som jeg ser det nu, er formanden helt ren.

Det er J&B, der har et problem med rod i regnskaberne. Men hvis en af vores ledende folk skulle blive sigtet for mandatsvig, er situationen grusomt alvorlig, og så er vi klar til at tage affære,« konkluderede Hans Nissen.

Afdelingsformand Peter Sand Mortensen fra Hanstholm ville umiddelbart slet ikke høre tale om, at SiD-formanden skulle være blot i nærheden af mandatsvig.

»Det tror jeg overhovedet ikke på. Men er der et eller andet, må vi se, hvad der kommer ud af det. I dag har vi fået en god, sober redegørelse.

Men det er klart, at havde Poul Erik vidst, hvad der kom ud af alt det her, havde han orienteret før,« sagde Peter Sand Mortensen.

Udover den stærkt forsinkede byggeregning orienterede Poul Erik Skov Christensen om den seneste tids beskyldninger om fusk med SiD-toppens indkøb af rejser hos Dansk Folkeferie. Politiets efterforskning er koncentreret om medlemmerne af SiDs arbejdsudvalg, der er en del af fagforbundets ledelse.

I går stillede hovedbestyrelsen sig imidlertid tilfreds med SiD-formandens forklaring om, at det angiveligt kun er Willy Strube, der har fusket med rejser.