Som BT i dag har afsløret, så har prinsen i det skjulte foræret sin kone en gave af de helt store i form af en såkaldt gaveægtepagt, som betyder, at prinsesse Marie nu ejer halvdelen af parrets nye hus i Klampenborg. Værdien af gaven er i øjeblikket på svimlende 17,5 mio. kr.

Prins Joachim havde nemlig den helt store pengepung fremme, da han i efteråret købte pragtvillaen på Emiliekildevej for 34,5 million kr.

Pengene har Joachim fået ved et opsigtsvækkende salg af Schackenborg i Møgeltønder i Sønderjylland.

I 1993 blev Schackenborg Slot med tilhørende avlsgårde og jorder overdraget til prins Joachim, som netop havde afsluttet sin landbrugsuddannelse. Det havde på det tidspunkt ligget i kortene siden 1978, da Schack-familien gav slottet tilbage til kongefamilien, at den dengang 9-årige prins Joachim skulle arve slottet.


1. juli sidste år hed det i en pressemeddelelse fra kongehuset, at landmandskarrieren var forbi. Prins Joachim havde overdraget Schackenborg Slot til en fond for 100 mio. kr.

Fonden var etableret af prinsens nære venner, herunder familierne bag Danfoss, Lego og Ecco. Fonden skulle fremover drive slottet og de tilhørende landbrugsarealer og stå for vedligeholdelse.

Joachim bidrog selv med 13 mio. kr. til fonden, som svarer til det beløb, han og grevinde Alexandra fik i folkegave ved deres ægteskab. Penge, som var blevet brugt til at sætte det gamle slot i stand for.

Ikke desto mindre havde Joachim med de 100 mio. kr. i hånden fint råd til at indskyde de 13 mio. kr. for folkegaven og samtidig betale de lån, han havde optaget i slottet i de næsten 20 år, han nåede at være slotsejer. Gælden lød på i alt 42 mio. kr.

Prins Joachim gik fra at være forgældet til pludselig at være velhavende. I alt var der 45 mio. kr., hvis man trækker udgifterne fra gæld og indskud i fonden fra.

Og plusserne på prinsens bankbog ser ud til at blive endnu flere med tiden. Prins Joachim har stadig 600 hektar jord tilbage samt nogle landejendomme, som hørte til Schackenborg Slot.

BT har tidligere regnet ud, at jordene vil kunne indbringe Joachim i omegnen af 66 mio. kr., mens landejendommene vil have en værdi svarende til 9,9 mio. kr.