Den tidligere håndboldspiller og OL-guldvinder Rikke Hørlykke trak lørdag eftermiddag i cykeltøjet ved et otte timers mountainbike-race i Charlottenlund nord for København. Det kom bag på den tidligere OL-guldvinder, hvor hårdt det egentlig var: 

- Jeg er overrasket over, hvor meget teknik det egentlig kræver. Så jeg brugte rigtig mange kræfter. Men det var en sjov udfordring, og fedt at prøve at komme ud af sin komfortzone, sagde den veltrænede Rikke Hørlykke efter sin første tur på cyklen gennem alt fra mudderpøle til sandgrave.  

Rikke Hørlykke kørte på hold med skicross-løberen Sophie Fjellvang-Sølling og Danmarksmester i mountainbike Malene Degn. De skulle alle køre en rute på 8,6 km, hvoraf 1 km foregik på Travbanen i Charlottenlund. De resterende kilometer var ude i skoven. 

Håndboldspilleren har ikke tidligere cyklet - det har mest været håndbolden, hun har brugt kræfter på - og det kunne hun mærke undervejs: 

- Det går hele tiden op og ned, så der er ikke noget tidspunkt, hvor man slapper af. Jeg kunne godt fornemme, at de mere erfarne ryttere vidste, hvordan de bedst kom igennem ruten, sagde Rikke Hørlykke.

Racet var arrangeret af den tidligere jægersoldat Henrik Radich. Pengene fra løbet går til støtte til 'Komitéen af danske krigsveteraner'