Hver weekend giver den amerikanske prædikant Creflo Dollar sin menighed på godt 30.000 fanatisk troende ’det gode ord’. Til gengæld ønsker 53-årige Dollar sig brændende en spritny Gulfstream jet til godt 400 millioner og helst også en rumfærge, så han kan prædike på Mars.

Det lyder selvfølgelig fuldstændig vanvittigt. Men Creflo Dollar, der vist nok blev døbt Michael Smith, er ikke en gal vittighed opfundet af Eddie Murphy eller en anden Hollywood-komiker.

Dr. Dollar, som han også kalder sig, er såmænd én af USAs mest populære præster. I 1986 opfandt han sin egen version af kristendommen ’World Changers Church International’. Han har skrevet over 20 bøger om, hvordan Gud hjælper de rettroende til hurtig rigdom. En af de mest populære i serien hedder direkte ’The Holy Spirit - Your Financial Adviser’ (Helligånden - din finansielle rådgiver)

Og mens de fleste rettænkende danskere blot vil ryste på hovedet og tænke ’den er der da ingen, der køber’, så er virkeligheden i College Park i nærheden af Atlanta i delstaten Georgia en helt anden.

Fattige og forblændede

Da Creflon Dollar således holdt sin brandtale om, hvordan alle i den ludfattige og lavtuddannede menighed nu burde ryste op med pengene, så var de fleste her klar til at sulte eller sælge nogle af deres få ejendele blot for at hjælpe den ’stakkels’ præst, der desperat havde brug for en ny privatjet.

Alle ved godt, at Creflo Dollar i forvejen har ufattelige luksushjem i både Los Angeles, New York City og Atlanta samt en personlig formue, der ifølge Huffington Post ligger et godt stykke over 400 millioner kroner. Men det betyder ingenting - tværtimod. Ligesom andre storkirketpræster i USA baserer Creflo Dollar nemlig hele sin forretning på en slags misundelse og den blinde tro på, at hvis blot menigheden giver ham deres tid og ikke mindst penge, så vil også de have chancen for at blive stinkende rige.

Også en rumfærge

Og da flere amerikanske medier tidligere i år begyndte at dække Creflo Dollars misbrug af menighedens begrænsede midler for blot selv at anskaffe sig yderligere ekstrem luksus, var reaktionen i den enorme ’World Dome’-kirke chokerende.

I stedet for at se ironien og udnyttelsen, slog den fattige menighed ring omkring deres pastor og forsvarede hans krav om en ny Gulfstream G650.

Selv indstillede Creflo Dollar for en tid sin mest brændende retorik. Men forrige søndag gik det så løs igen, og han slog fast, at hvis han ønskede det, ville han såmænd også forlange en rumfærge til én milliard dollar - hvis han (med egne ord) nu skulle prædike på Mars.

Hallelujah!