Tirsdag morgen blev den belgiske hovedstad Bruxelles ramt af tre eksplosioner - to i lufthavnen Zaventem og en ved metrostationen Maalbeen. Angrebene er siden blevet kategoriseret som terrorangreb. Under hashtaggene #PorteOuverte og #Ikwilhelpen tilbyder lokale nu husly til dem, der er strandet i Bruxelles som konsekvens af angrebene.

#PorteOuverte betyder 'åben dør' på fransk, mens #Ikwilhelpen betyder 'jeg vil hjælpe', og disse hashtags sammen med det engelske #OpenHouse florerer nu på det sociale medie Twitter.

#PorteOuverte og #OpenHouse bruges til at markere, at man er villig til at ude husly til folk, der måtte være strandet i Bruxelles som konsekvens af terrorangrebet tirsdag. #Ikwilhelpen bruges omvendt til at tilbyde et lift til de, der er strandet i byen, fordi al offentlig transport er blevet lukket ned af myndighederne efter angrebet.

Udover lokale, der er klar til at give en hjælpende hånd, deler også udenlandske medier og andre, der følger situationen i Bruxelles tæt, hashtagget for at sprede nyheden om, at man kan få hjælp - men også for at vise, at det er vigtigt at hjælpe hinanden.

Hashtagget #PorteOuverte blev også brugt efter terrorhandlingen i Paris den 13. november 2015, hvor terrorister angreb flere steder i den franske hovedstad. I nattetimerne efter angrebet blev hashtagget brugt til at vise, at man var villig til at yde husly - ligesom hashtagget blev brugt af folk, der søgte et sikkert sted.

De belgiske myndigheder har opfordret alle i Bruxelles til at blive, hvor de er, indtil videre. Det er stadig uklart, hvem der står bag angrebene i Bruxelles, som ifølge internationale medier og nyhedsbureauer har kostet 34 mennesker livet, mens 170 mennesker er såret.