Især krav om ren straffeattest forhindrer unge indvandreres drøm om en karriere som betjent, skriver metroXpress.

Andelen af ansøgere med indvandrerbaggrund, der vrages ved optagelsen til Politiskolen, er væsentligt større end andelen af danske kasserede.

Mens to procent af de 198 nye elever, der netop er udvalgt til en karriere i politiet, er indvandrere, stammer syv procent af alle ansøgninger fra unge med indvandrerbaggrund.

Det oplyser vicepolitimester Martin Gravesen, Rigspolitichefens personaleafdeling i København.

- De fleste falder på nøjagtigt samme kriterier som alle andre, vi må sige nej til. Det eneste specifikke sted, hvor der er overvægt af indvandrere, som ikke opfylder betingelserne, er på kravet om en ren straffeattest, siger Martin Gravesen.

Politiet har længe forsøgt at øge andelen af betjente med indvandrerbaggrund, fordi korpset ønsker at afspejle hele samfundet. Derfor agter politiet at intensivere sin charmeoffensiv i miljøer, hvor der findes mange indvandrere.

- Vi skal blive endnu bedre til at nå ud på gymnasier og handelsskoler. Vi skal have fat i nogle af de unge indvandrere, som ellers satser på seminarier, sundhedsuddannelser eller akademiske fag, siger vicepolitimesteren.

En af de unge, der netop har modtaget sit tredje afslag fra Politiskolen, er 24-årige Rames Selvarajah fra Grindsted. Han har flere pletter på sin straffeattest fra tiden, før han tog studentereksamen.

Blandt andet en falskmøntnersag i 9. klasse, da to klassekammerater fremstillede falske penge og gav nogle af dem til ham.

- Men det er jo længe, længe siden. Ærlig talt synes jeg, det er noget pjat. Jeg har kun en eneste drøm, og det er at blive politibetjent, siger Rames Selvarajah, som er gift og har barn med en dansk kvinde.

- De siger, de vil have indvandrere i politiet, men jeg tror dem ikke. Hvis det virkelig var tilfældet, måtte de acceptere små ting i straffeattesten, for jeg kender ikke mange indvandrere, som ikke har lavet et eller andet galt på et tidspunkt, siger Rames, der i går blev fyret med 700 andre medarbejdere fra Danish Crown i Grindsted.