Hans Engell afviser at afsløre politifolk, der tilbød at dække over bilulykke i 1997.

Flere politifolk var i 1997 parate til at dække over tidligere justitsminister og leder af Det konservative Folkeparti, Hans Engell, der smadrede sin politiske karriere ved at køre fuld ind i en betonblok. Hans Engell afslog imidlertid flere tilbud om at dække over sagen og i hemmelighed fjerne hans smadrede bil.

De opsigtsvækkende oplysninger fremgår af Hans Engells nye erindringsbog, der udkommer i næste uge.

Politiet ville skjule bilen
»I tiden efter sammenstødet med betonklodsen var der mange - selv politifolk - der sagde til mig, at jeg bare skulle have ringet til dem. Så kunne de have kørt mig væk fra stedet og måske endda fået bilen med.«

Sådan skriver Hans Engell i sin nye bog ’Farvel til Slotsholmen’, hvor han blandt andet fortæller om den barske tid under og efter ulykken, der kostede ham den politiske karriere.

Afviser at afsløre politifolk
Hans Engell afviser i dag nærmere at identificere de politifolk, der kontaktede ham.

»Det vil jeg ikke komme ind på. Det ville være at hænge dem ud,« siger han.

Hans Engell ser tilbuddene som »en venlig trøst«, men overvejede aldrig at tage imod dem.

»Der var ingen plads til illusioner. Jeg var fuldstændig klar over, at en smadret bil på motorvejen med min nummerplade talte sit helt eget tydelige sprog,« skriver Hans Engell, der umiddelbart efter sammenstødet tog sin mobiltelefon og ringede 112.

Afsløring chokerer politiet
Indenfor politiets egne rækker chokerer afsløringen.

»Jeg tager klart afstand fra, at sådan noget kan finde sted. Politiet skal ikke bøje samfundets love, uanset om det gælder en politiker eller ej. Både politimæssigt, juridisk og moralsk er det forkasteligt, hvis det er sket,« siger Peter Ibsen, der er formand i Politiforbundet.

lss@bt.dk