Tobaksgiganten Philip Morris siger nu undskyld til Uffe Ellemann-Jensen (V), fordi det af et internt firmadokument fremgår, at amerikanerne i 1988 forsøgte at hverve den daværende udenrigsminister til at tale tobaksindustriens sag, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten fredag.

"Jeg kan ikke benægte, at dokumentet er der, men det afspejler ikke virkeligheden," siger direktør for Philip Morris i Norden og Holland, Jules Wilhelmus, til Jyllands-Posten.

Uffe Ellemann-Jensen sendte torsdag et vredt brev til Philip Morris, hvori han erklærer sig uforstående over for, at koncernen skulle have "investeret" i ham. Men efter undskyldningen vil han ikke gøre med ud af sagen.

Philip Morris har aldrig været ude på at hverve Uffe Ellemann-Jensen, siger selskabets direktør for Holland og Norden, Jules Wilhelmus.

"Vi har aldrig rekrutteret hr. Ellemann-Jensen, og vi har aldrig haft nogen intentioner om at gøre det. Min egen rekonstruktion af hele forløbet omkring dokumentet er, at referatet er en forkert og overentusiastisk beskrivelse af, hvad der skete. Vi ville aldrig rekruttere en udenrigsminister," fastslår han.

I brevet til Philip Morris udbeder Uffe Ellemann- Jensen sig bl.a. en nærmere forklaring på dokumentets formulering: "Jeg føler, at investeringerne i hr. Ellemann-Jensen ...var midler godt givet ud."

"Det er klart, at det havde været en meget alvorlig sag, hvis jeg som Danmarks udenrigsminister skulle have ladet mig "investere i", som det siges, siger Uffe Ellemann-Jensen til Jyllands-Posten. /ritzau/