Før Kim Kardashian og før Ivanka Trump var Paris Hilton verdens førende reality-diva. Så blev hun anholdt for vanvittig kørsel og begravet i skandaler. Men gæt engang. I dag tjener Paris mere end nogensinde. Og hun har ingen planer om at vende tilbage til rampelyset og reality-genren, som hun selv var med til at opfinde.

»Det’ bare så hot.«

Sådan fnisede Paris Hilton igen og igen, da hendes realityserie ’The Simple Life’ i 2003 flimrede henover skærmen i ikke færre end 45 lande. Året forinden var arvingen til en stor del af Hotel Hilton-formuen blevet verdenskendt for en sex-video, hvor hun sammen med kæresten viste, hvad hun kunne i dobbeltsengen.

Fra begyndelsen blev Paris Hilton nedladende beskrevet som værende ’kendt for at være kendt’. Men snart var den i dag 36-årige reality-diva verdens bedst kendte ansigt. Og showbiz-pressen gik i selvsving, hver gang den søde og tilsyneladende uskyldige Hollywood-pige blinkede med øjnene eller viftede med armene.

Men så kom nedturen. Og den var spektakulær.

Først i 2006 og så igen i 2007 blev Paris Hilton anholdt for spritkørsel på motorvejene omkring Los Angeles, hvor hun allerede var en legende.

Efter dramatiske scener i retsbygningen, hvor Paris først råbte på sin mor, græd og til sidst appellerede dommen til guvernør Arnold Schwarzenegger (kan det blive mere Hollywood-agtigt?) endte Paris Hilton med at afsone flere uger i en luksuriøs fængselscelle.

USA stod stille

Men som den dygtige forretningskvinde Paris Hilton er, malkede hun opmærksomheden til den sidste dråbe.

Således stod USA nærmest stille, da Paris Hilton to dage efter sin løsladelse i 2007 lod sig interviewe af CNN-stjernen Larry King.

Med tårer i øjnene svor hotelarvingen nu, at festen var forbi, og at hun fra nu af ville opføre sig som en lille engel.

Siden udgav Paris et musikalbum til lunkne anmeldelser, men forrygende salgstal. Hun vandt sågar en pris (Razzie Award - en slags anti-Oscar) som ’årtiets værste kvindelige skuespiller’ bl.a. for sin rolle i gyserfilmen ’House of Wax’.

På karrierens højdepunkt fik Paris Hilton, hvad der svarer til fire millioner kroner for bare at vise sig til en natklub-åbning eller på en ny restaurant.

Men så døde karrieren tilsyneladende stille og roligt ud. Og da Paris Hilton for nogle år siden endnu en gang genopfandt sig selv som party-dj på ferieøen Ibiza, grinede mange i skægget og tænkte ’stakkels lille rige pige’.

Men i dag er det Paris Hilton, der griner.

Siden dengang har den dygtige forretningskvinde nemlig lanceret og holdt liv i ikke færre end 19 forskellige tøj-kollektioner, tyve forskellige parfumer – og endelig hendes talrige apps, der går som varmt brød.

Går bedre end nogensinde

Fornylig gav Paris Hilton et interview med bladet ’Plastik’. Her fortæller hun, at butikken går bedre end nogensinde. På de medfølgende nye billeder viser Paris, at hun bestemt ikke er blevet grimmere eller mindre kameravant med alderen. Men samtidig bedyrer hun, at hun ikke har nogen planer om at vende tilbage til reality-tv eller den skandaløse livsstil, der førte til nedturen i 2006.

Ifølge Forbes Magazine er Paris Hilton god for, hvad der svarer til to milliarder kroner. Og hun tilstår, at der kun er ét problem med den nye karriere som forretningskvinde:

»Det er stadig svært at få folk til at tage mig alvorligt,« siger Paris Hilton. »Lige fra indledningen af min karriere har jeg lagt en stor ære i at gøre tingene selv og være 100 procent forberedt til møder, projekter og forhandlinger. Mange tror fejlagtigt, at jeg blot er et kønt ansigt. Men jeg ved, hvad jeg gør, og jeg nyder hvert et øjeblik.«

Nu er hun single

Milliardarven fra bedstefaderens hotelkæde er ikke længere en selvfølgelighed.

De fleste af pengene er nemlig gået til velgørende formål. Men med sit eget forretnings-imperium har Paris Hilton heller ikke brug for de mange rare dollar.

Ikke alene vælter pengene nemlig ind for parfume, tøj og it-projekter.

Hver sommer tjener Hilton også millioner, nu som erfaren disc-jockey på Ibiza. Hun er også godt i gang med sit andet album, hvortil hun selv har skrevet og medproduceret samtlige sange.

Paris Hilton genopfandt sig selv som party-dj på ferieøen Ibiza. foto: EPA
Paris Hilton genopfandt sig selv som party-dj på ferieøen Ibiza. foto: EPA
Vis mere

For første gang i sit liv er Paris Hilton desuden single.

Og i interviewet med Plastik indrømmer hun, at det giver en uhørt frihed til at nyde livet og fokusere på karrieren.

»Jeg har det bedre end nogensinde. Jeg er stolt af min nyeste parfume ’Gold Rush’. Og mine planer for fremtiden inkluderer nye ejendomme over hele USA og en stor udvidelse af min tech- og computer-afdeling.«