Nu kan dine humørikoner brugt som bevismateriale.

Emojis er efterhånden ligeså normale i vores skriftlige kommunikation som punktummer og kommaer. Men imodsætning til almindelig tegnsætning har vi ingen nedskrevne regler for, hvordan vi bruger de små finurlige symboler. Det måtte et israelsk par for nylig erfare på den hårde måde, skriver Quartz.

Parret blev nemlig sagsøgt af en udlejer, som mente, at parret tydeligt havde vist interesse i at leje en bolig af ham – blandt andet ved at bruge emojis i deres SMS-korrespondance.

Udlejeren følte sig så sikker på, at parret ville leje boligen, at han fjernede boligannoncen fra sin hjemmeside. Men pludselig stoppede parret med at svare, og lejligheden blev aldrig udlejet.

Derfor sagsøgte udlejeren parret for at ‘have til hensigt at indgå forretninger’. Dommeren i sagen dømte til fordel for udlejeren – blandt andet på baggrund af de emojis, parret havde brugt i korrespondancen. Parret skal nu betale cirka 14.600 kroner i erstatning til udlejer.

Dommeren lagde vægt på, at parret havde brugt emojis som champagneflasker, dansende kvinder og et peace-tegn. Ifølge dommeren gav netop disse humørikoner en stemning af positivitet omkring handlen, og derfor skal de stå på mål for den.

Den potentielle lejer skrev imellem sine humørikoner.
Den potentielle lejer skrev imellem sine humørikoner.
Vis mere

Den amerikanske juraprofessor Eric Goldman fra Santa Clara University har gennemgået domme fra amerikanske retssale i 2016, og her indgik emojis i dommerens beslutning i 80 tilfælde. Han vurderer, at det vil blive en stigende tendens, at retssale vil tolke på brugen af emojis.