Omar Marzouk har hidtil kunnet lave sjov om det at være muslim i Danmark. Men efter Muhammed-tegningerne griner publikum ikke længere, i stedet bliver der råbt 'Paki, skrid hjem'.

Den danske regerings opfattelse af bedre integration er at arrangere en tyrkisk aften med en mavedanser, mener Omar Marzouk, der siger, at det er blevet sværere at være muslimsk komiker efter Muhammed-tegningerne.

- Det er ved at blive svært at være muslimsk komiker her i landet. Det fortæller Omar Marzouk til International Herald Tribune. Han tilføjer, at Danmarks integrationspolitik har slået fejl, fordi 'den danske regerings opfattelse af bedre integration er at arrangere en tyrkisk aften med en mavedanser'.

- Hunde i Danmark har deres egen kirkegård. Det har vi muslimer ikke. Så enten skal jeg skifte navn til Fluffy, eller også må jeg sendes ud af landet i en kiste, når den tid kommer.

Sådan har Omar Marzouk hidtil kunnet lave sjov om det at være muslim i Danmark. Men efter Muhammed-tegningerne har tingene forandret sig. Nu griner publikum ikke længere, i stedet bliver der råbt 'Paki, skrid hjem'.

Marzouk kalder Jyllands Postens Muhammed-tegninger for 'en fej provokation for at fornærme muslimer.' Men han siger samtidig, at han støtter avisernes ret til at publicere dem, eftersom det er den samme ytringsfrihed, der giver ham ret til at sige hvad han vil som komiker.

- Tegningerne har delt Danmark, så både muslimer og ikke-muslimer siger 'enten er du med os eller også er du imod os.', siger Marzouk, der dog tilføjer, at der ikke er tvivl om, at en tegningen af Muhammed med en bombe i hatten er langt mindre skadelig for en muslim end et foto af en muslim, der skærer halsen over på et gidsel.

bre@bt.dk