Bortført, misbrugt, slået ihjel. Teorierne om, hvad der er sket med den tre-årige Madeleine McCann, der forsvandt fra en ferielejlighed i Praia da Luz i Portugal, er mange.

I morgen er det tre år siden, at forældrene Gerry og Kate McCanns værste mareridt blev virkelighed. Deres tre-årige datter var forsvundet. Siden da er den engelske pige blevet spottet over hele verden, men hver gang har det vist sig ikke at være deres blonde lille pige. Selv om de portugisiske efterforskere for længst har lukket sagen, efter først at have afhørt hundredevis af gæster, personale og indbyggere i og udenfor feriebyen, er forældrenes håb om at finde deres lille pige i live endnu ikke forsvundet. De har fortsat et detektivbureau ansat til at efterforske sagen.

Forældrene: Hun skal findes

- Madeleine er fortsat forsvundet, og hun skal findes. Vi vil fortsætte med at vende hver en sten. Vi vil aldrig opgive Madeleine, skriver forældrene på hjemmesiden findmadeleine. com. Den tidligere portugisiske efterforsker Goncalo Amaral anklagede i september 2007 forældrene for selv at have slået Maddie ihjel og bagefter skaffet sig af med liget. Blodspor i værelset, som Madeleine forsvandt fra, samt i bagagerummet af deres udlejningsbil er blot nogle af de spor, han mener, leder til deres skyld, trods de er blevet renset i sagen. »Alle indicier peger på, at forældrene var involveret. Der er en masse usammenhængende udsagn fra deres side, og alt det, der er sket sidenhen, peger i den retning. De har ændret ved beviserne på gerningsstedet, Vinduet, der skulle være åbent, var blevet lukket, og det så man hendes mors fingeraftryk på,« har den Goncalo Amaral tidligere sagt til B. T.

Forældrene fortryder

Forældrene havde efterladt Madeleine alene i værelset sammen med sine to yngre søskende. De havde sat sig ned i hotellets restaurant for at spise med vennerne, der jævnligt skiftedes til at tjekke på børnene. Forældrene fortryder i dag grueligt, at de efterlod deres børn alene. - Hvis vi kunne skrue tiden tilbage og ændre, hvad der skete, ville vi naturligvis ikke have gjort det. Det kan vi ikke. Folk skal prøve at sætte sig i vores sted. Hvad ville i have gjort, hvis det var jeres datter?, sagde Gerry McCann for nyligt i et britisk tv-interview. Senest faldt mistanken på den 64-årige pædofile Ray Hewlett, da han havde befundet sig i nærheden af ferielejligheden. Da han kom i søgelyset i efteråret var hans dødsyg med kræft og nægtede først at udtale sig. Kort før sin død indrømmede han, at han havde set Madeleine, før hun forsvandt.

Pædofile overgreb

Han havde da også en vis lighed med en af de mænd, som vidner mener at have set om aftenen nær lejligheden. Desuden tog han til Marokko kort tid efter Maddies forsvinden. Til en ven har han fortalt, at han kendte sigøjnere i Marokko, der solgte børn, ifølge the Sun. Ray Hewlett benægtede kort før sin død i april, at han skulle stå bag hendes forsvinden. Måske gik sandheden med ham i graven. Fakta er, at der i byen Praia da Luz har været adskillige pædofile overgreb på turisters børn, både før og efter Maddie forsvandt. - De er allesammen begået på samme vis, som Madeleines kidnapning -det vil sige, der er blevet budt ind i en ferielejlighed. Det skete fem gange, før hun forsvandt og to gange efter. De her pædofile overgreb er relevante i den sammenhæng. De involverede allesammen, en mand der brød ind i en ejendom,« har en kilde tæt på efterforskningen fortalt Daily Mirror.