De sociale medier har i lang tid været et udstillingsvindue for unge kvinder, der i et væk lægger billeder op fra deres smukkeste side i håb om positive tilkendegivelser og "likes" fra omverdenen. Det bryder en række engelske kvinder med og viser dem selv, som de er, på Instagram under hashtagget #LoveYourLines.

 En engelsk mor fortæller åbenhjertigt om, at hendes datters fødsel ændrede hendes udseende radikalt. Hun gik fra 61 kilo til 95 kilo og har siden da kæmpet en konstant kamp med sig selv.

Se billederne: Her hyldes den helt almindelige mors krop

- Jeg fødte en smuk lille pige. Siden har jeg kæmpet med min vægt og holder øje med, hvor mange strækmærker, jeg har fået siden da. Jeg har strækmærker næsten overalt, men det er tydeligst på min mave og lår. Det har været en konstant kamp for mig at betragte mig selv smuk efter fødslen. Men at se denne side har givet mig mod til at dele min historie. At blive mor ændrer livet. Et mirakel, er faktisk den eneste måde at beskrive moderskabet på. Jeg vil ikke længere være flov af mine "tigerstriber", fordi jeg har fortjent dem, siger hun.

Herhjemme kender Fie Nikoline Friedrichsen alt til det at dele billeder af sig selv uden omsvøb. Tusindvis af følgere på Facebook har via billeder kunne følge med i hendes kamp mod kiloene, hvor hun på to år gik fra 140 kilo til 68 kilo.

- Først og fremmest så hader jeg, når noget er tabu, fordi vi enten går og skammer os, synes vi er forkerte eller synes, vi ikke er gode nok. Jeg har ikke lyst til at fremstå som et uopnåeligt glansbillede, selvom det er meget nemt at fremstille sig selv på den måde - især på de sociale medier, siger Fie Nikoline Friedrichsen.

Kan inspirere andre

Fie Nikoline Friedrichsen håber, at hun kan være med til at inspirere andre til ikke at være så hårde ved dem selv og lære at acceptere, at man ser ud, som man gør:

- Min krop symboliserer, hvad jeg har været igennem i livet, og det har da givet nogle karakteristiske unikke skrammer i form af strækmærker og ar, som jeg bestemt ikke skammer mig over. Det så naturligt, som noget kan være, og så driver det mig endnu mere til at blive ved, når jeg kan se, hvor godt folk tager imod det og bliver inspireret, siger Fie Nikoline Friedrichsen

Ifølge køns- og kvindeforsker Karen Sjørup fra RUC er tendensen med naturlige billeder af kvindekroppen med til at gøre det tilladeligt ikke at være perfekt.

-Det er en modbølge til de her krav om, at man skal ligne en model på 17 år hele livet. Man vil gerne sende et budskab og vise, at dem, der har fejl, også kan være smukke. Det indeholder et element af naturlighed midt i al vores unaturlighed. At være ved den krop, man har fået, uden at ændre på det.

Det kan man godt gøre ved at være smuk, men vores verden er så fyldt med smukke mennesker, så derfor kan det også godt være interessant, når folk ser anderledes ud, siger Karen Sjørup.