Nyheder

Nedtur på 1. klasse: Sådan undgår de rige at gå helt på røven

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Finanskrisens skurke undgår, at deres liebhavervillaer ryger med i den personlige konkurs. De sælger til koner og venner. Forargeligt, mener Skat

Christian Correll er en af finanskrisens værste fidusmagere. Efter i årtier at have drevet stærkt mistænkelige ejendomsprojekter, hvor lejere har stået uden vand, eller sågar døre til værelser, er Sorø-matadorens ejendomsimperium gået fallit. Og det med et sådant brag, at Correll er blevet erklæret personligt konkurs.

Men det forhindrer ikke ham og en række af finanskrisens fallenter i at fortsætte liebhaveriet i enorme luksusvillaer og kæmpe biler.

Ejendomsmatadoren bor på trods af sin status som personligt konkurs i Sorøs største hus på Trautnersvej.

Fidusen: Han har solgt både hus, sommerhus og en alenlang række af sine boligprojekter til sin kone, Jytte Correll. Meget af det til underpriser. På den måde undgår han, at huse og ejendomme ender i konkursboet.

Med 294 kvm. er privatboligen en enorm kolos. Et kæmpehus med syv værelser, to badeværelser, et udhus, to garager og en enorm grund på 1.891 kvm. Den enorme villa er flere gange blevet overbelånt af Correll, senest med 11,2 mio. kr. i januar i år.

Huset på Trautnersvej solgte Christian Correll til konen, Jytte, 1 . oktober i år få dage før sin personlige konkurs. Prisen på 3,5 mio. kr. blev betalt samme dag, som hun købte for omkring 400 mio. kr. ejendomme af sin mand.

Skats chefkonsulent, Peter Nørregaard, nikker genkendende til »konefinten« og tager afstand fra de lidt for kreative tricks.

Værdier i kreditorly

- Jeg vil vurdere, at videresalg af værdier til ægtefæller, familiemedlemmer, forretningsforbindelser og selskaber er meget udbredt. De bringer deres værdier i kreditorly.

Vi har set det med flere af de såkaldte modspillere, vi holder øje med, og jeg vil ikke afvise, at andre også benytter lignende metoder,« siger han til B.T.

Sikrer sig mod konkurs

- Jeg er forarget over disse metoder, ligesom jeg er forarget over, at Jyske Bank ligger i Gibraltar og Danske Bank i Luxembourg, siger Nørregaard, der arbejder i tæt samarbejde med Skats særlige afdeling for økonomisk kriminalitet.

- Der er intet ulovligt i at benytte skattely, men alarmklokkerne ringer, når vi ser det. Vi ved jo, at det i forbindelse med konkurser i bredt omfang bliver brugt til at undgå, at visse værdier ender i et konkursbo, slår han fast.

Christian Correll skylder alene den forliste Roskilde Bank i omegnen af 159 mio. kr. for mislykkede boligprojekter og opskruede ejendomshandler.

Også ejendomsmatadorer som Carsten Leveau, Steen Gude, Steen Bryde og Roskilde Banks onde ånd, Kenneth Schwartz Thomsen, lever i astronomisk dyre boliger, som oftest er stærkt overbelånte.

Her på siderne kan du se, hvordan de fallerede ejendomsfyrster og aktiespekulanter lever i sus og dus.

Relaterede

Det læser andre