En Mowgli-lignende dreng, som synes at være blevet opfostret af hunde siden han var tre måneder gammel, er blevet fundet i et fjerntliggende område i Sibirien syv år efter at han blev forladt af sine forældre.

Andrej Tolstyk, i dag syv år gammel, blev opdaget af en socialarbejder, der undrede sig over, at drengen ikke var blevet indskrevet i en lokal skole i den sibiriske Altaj-region, skriver den britiske avis The Independent onsdag.

Efter så længe at have været afskåret fra menneskelig kontakt kunne Andrej ikke tale og havde tilegnet sig en dyrelignende adfærd, såsom at gå på alle fire, bide mennesker og snuse til sin mad inden han spiste den.

Andrej havde, ligesom Rudyard Kiplings fiktive Mowgli-figur i "Junglebogen", tilbragt næsten hele sin barndom sammen med dyr. Ifølge den lokale presse havde lokalbefolkningen glemt til hans eksistens. Hans mor forlod hjemmet, da han var tre måneder gammel, og overlod Andrej til hans alkoholiserede, invalide far, som også synes at have forladt drengen kort efter. Drengen knyttede følgelig et tæt bånd til familiens vagthund, som tilsyneladende hjalp ham til at overleve de hårde kår. Politiet leder i øjeblikket efter forældrene, som stå til en sag om grov misrøgt af deres barn.

I mellemtiden arbejder børnelæger og psykologer på at afgøre, om Andrei kan lære sig almindelig menneskelig opførsel. I så fald vil han blive flyttet til et børnehjem. I modsat fald kan han se en fremtid i møde på en særlig specialiseret kostskole.

Foreløbig kan den høre- og talehæmmede dreng kommunikere med simpelt tegnsprog, ligesom han efter et par ugers menneske-påvirkning er begyndt at gå på to ben, spise med ske, rede sin seng og at spille med en bold.

Andrei Tolstyk er ikke den første "Mowgli". Foruden en lang række opdigtede tilfælde i tidens løb, har der bl.a. i Rusland været fundet børn, som efter at være blevet forladt af deres forældre, har klaret sig ved at gøre en flok hunde til sine fæller.

I 1998 fandt det russiske politi den dengang seks-årige Ivan Mishukov, som på det tidspunkt havde levet blandt vilde hunde i to år. Ivan var flygtet hjemmefra for at slippe væk fra en alkoholiseret mor og en voldelig stedfar. Han overlevede ved tiggeri og gjorde hundene tamme ved at give dem mad. Til gengæld gjorde hundene ham til deres flokleder og beskyttede ham.

Politiet var dengang nødt til at lokke hundeflokken med mad i et restaurantkøkken for at vriste drengen fra dem.