Den kendte TV-Lykkehjuls-værtinde Maria Hirse, 29, er netop flyttet til Odense, og selv om hun efter syv år i rollen som seernes darling agter at fortsætte i det særdeles synlige job på TV2 længe endnu, kaster hun sig nu sideløbende ind i en helt anden boldgade.

Hun vil nemlig nu bruge sin uddannelse som psykoterapeut aktivt og starter terapi fra sin privatadresse, en lejlighed i den fynske hovedstad.

"Det bliver i første omgang på hobbyplan, og så må vi se, hvad det udvikler sig til," siger Maria Hirse, der har speciale i at behandle folk med spiseforstyrrelser.

Hun vil dog også tilbyde behandling til eksempelvis folk med samlivsproblemer eller til folk, som er ramt af sorg.

Maria Hirse ser ingen problemer i at rådgive om f.eks. samliv og samlivsproblemer, selv om hun ikke selv kunne få forholdet til at fungere med sin datters far, Peter Asschenfeldt. Men som et led i den uddannelse, hun afsluttede i fjor, har hun selv gået i terapi og derigennem fået gennemgået sin egen psykiske "bagage", så hun undgår at tage sine klienters problemer med ind i sit eget privatliv.

Når Maria Hirse er flyttet til Fyn, er den primære årsag, at hun så kan være tættere på sin nærmeste familie. Hendes mor bor i Otterup nord for Odense, og så kan treårige Victoria få set sin mormor langt oftere. Og så har det vel også spillet ind, at kæresten, Jacob Mejlhede, bor i Odense.

"Jeg er glad for at være flyttet til Fyn. Folk tager tingene noget mere afslappet her. Det andet har også være helt okay, men det her passer her passer mig godt nu," siger hun.

Den tidligere Miss Universe og dobbeltkårede Miss Danmark vil beskæftige sig med psykoterapi og rådgivning hver anden uge - i netop de uger, hvor der er pause fra optagelserne af nye afsnit af Lykkehjulet.