Manden, der stod bag Peter Brixtoftes fald, jubler ikke over dommen

Den 15. februar 2002 ændrede Jørgen Lindhardts liv totalt karakter fra den ene dag til den anden. Han var direktør i Farum Boldklub, og han var hovedkilden bag B.T.s forside-afsløring om Peter Brixtoftes rødvins-forbrug.

Den afsløring startede lavinen, der i går nåede sin foreløbige kulmination i Højesteret. Men på dommens dag er det ikke glæde, der kendetegner Jørgen Lindhardt.

- Nej, jeg føler ingen glæde. En mand har mistet sit håndværk, siger Jørgen Lindhardt.

Han er dog ikke i tvivl om, at Højesteret har truffet den rigtige beslutning.

- Når man har gjort noget forkert skal man straffes. Men jeg vil ikke udtale mig om strafudmålingen, siger Jørgen Lindhardt, der i de forløbe år har forsøgt at få sagen på afstand.

- Jeg og min familie skal jo videre, siger Jørgen Lindhardt. Han er gift og har to børn. Børnene var otte og 10 år gamle, da deres far i februar 2002 pludselig blev en af hovedpersonerne i Brixtofte-sagen. Jørgen Lindhardt valgte dengang at gå op imod Farum kommune dengang meget magtfulde bykonge og aller kongens håndgangne mænd.

Var du ikke bange?

- Nej, jeg var ikke bange for min egen person. Men jeg var bange for min familie, siger Jørgen Lindhardt, der gik uden arbejde ét år efter de første afsløringer. Men i dag arbejder han som direktør i en stor hotelkæde.