Mange yngre mænd foretrækker, at leve sammen med ældre og mere modne kvinder. De ved, hvad de vil have

  • Mænd, der har valgt modne kvinder

    Kvinder drømmer om den unge elsker. Elskeren, som hun kan lære op, elskeren, som hun kan være barn sammen med og elskeren, som hun kan dominere.

    Men det er ikke kun de ældre kvinder, som drager fordel af aldersforskellen. Yngre mænd foretrækker også i højere grad at dele tilværelse og seng med kvinder, der er modne og mere erfarne, og det kan der være mange grunde til.

    Sexolog Joan Ørting mener, at det, der virkelig kan lokke en ung mand i armene på en moden kvinder, er hendes erotiske sans. Den modne kvinde har i årenes løb prøvet lidt af hvert og bliver ikke længere påvirket af præstationsangst og mindreværdskomplekser.

    »En ældre kvinde har mødt penisser, der ikke ville stå, penisser der var små, store, krumme, som kom for tidligt eller for sent, eller måske slet ikke kom,« siger Joan Ørting, som også mener, at modne kvinder er mere frisindede og afslappede i forhold til den seksuelle akt.

    »Den modne kvinde er ikke bange for at fortælle, hvad hun kan lide, og hvad hun ikke kan lide. Hvis hun vil have sin elsker til at kærtegne hendes bryster, så lægger hun hans hånd på dem. Hvis hun vil slikkes, beder hun ham om det.«

    De ældre kvinders erfaring betyder nemlig, at de ikke er hæmmede og blufærdige, som mange unge og uerfarne piger er. De unge piger tør ikke fortælle kæresten, hvad han skal gøre, fordi hun er bange for at såre ham. Eller måske ved hun slet ikke, hvad hun egentlig kan lide.

    Det ved den ældre kvinde til gengæld udemærket, fordi hendes store erfaring har gjort hende erotisk fri.

    »Den modne kvinde er med alderen kommet over »føj-få-det-væk-sperm-stadiet«. Hun har besluttet, at det korte øjeblik, som det tager at sluge hans væske, er umagen værd, fordi han nyder det så meget,« mener Joan Ørting.

    Desuden er der mange mænd, som får potensproblemer i 50-års alderen, hvilket gør de ældre kvinder mere kompatible med yngre mænd. Forskning viser derudover, at kvinders seksuelle højdepunkt ligger omkring 40 års alderen, mens den for mænd ligger omkring de 18 år.

    Men det er ikke kun i sengen, at en yngre mand og ældre kvinder komplimenterer hinanden. Ældre kvinder kan, og må, være aktive og sexede i mange flere år, end de var tidligere. De har fået forlænget ungdommen og træner deres kroppe og sind ved at dyrke sport, rejse, date og have et aktivt liv.

    »Derfor rammer det heller ikke mændene så meget, når folk lufter deres fordomme om aldersforskellen. Han er faktisk stolt af at kunne score en erfaren kvinde.« Alligevel er der dog en hage, ved det ellers så ukomplicerede og aktive kærlighedsforhold.

    »Fyren ved inderst inde godt, at han ikke kan give hende den tryghed, som hun dybest set har brug for. Hans usikre økonomi begrænser mulighederne for at invitere hende ud, ligesom hans venner nok ikke lige er hendes stil,« pointerer Joan Ørting som baggrund for, at disse forhold også kan gå i stykker.

    Hun mener også at forholdet kan vakle, fordi mændene på flere punkter føler, at de ikke slår til. Det hænger sammen med de klare spilleregler: Den modne kvinde er sin egen.

    Denne selvsikkerhed og uafhængighed kan betyde, at nogle af de yngre mænd går rundt og har en frygt for, at hun drømmer om noget mere og noget andet, og han vil føle sig utilstrækkelig.

    »Det sker da, at nogle umage par bliver sammen. Men de fleste forhold, mellem en yngre mand og en ældre kvinde er tidsbegrænsede,« fastslår Joan Ørting.