To mænd, en tysker og en polak, står nu frem. De hævder, at de har fundet det sagnomspundne nazitog, der skal være fyldt med guldbarrer

Lykkeriddere er i de sidste uger strømmet til den polske by Walbrzych i håb om at finde det sagnomspundne tog fra Anden Verdenskrig, der efter sigende gemmer sig i et underjordisk tunnelsystem. Og er fyldt med guld. Nu hævder tyske Andreas Richter og poske Piotr Koper, at de har fundet toget.

En gemt skat har altid haft en pirrende tiltrækning på alle, der håber på at blive rig på nul komma fem. Sådan har det også været med det tog, som ifølge legenden blev efterladt af nazisterne i krigens sidste dage i et sindrigt tunnelsystem under det polske Ksiaz-slot.

Og selv om Polens centralbankchef forleden erklærede, at hele historien om det savnede tog er pure opspind, tonede to mænd i går frem på polsk fjernsyn og fortalte, at de havde fundet det savnede nazitog.

Toget skal ifølge hårdnakkede rygter være fyldt med både guldbarrer og ædelsten.

Og tyske Andreas Richter og polske Piotr Koper erklærede på tv, at de både har håndfaste beviser for, at toget vitterlig findes. Og at de er villige til at samarbejde med det polske forsvarsministerium om deres fund.

Findeløn på 10 pct.

Ifølge blandt andet Daily Mail hævder de to mænd, at de har økonomisk støtte til selv at grave toget ud fra sit skjul. Og at de har tænkt sig at bruge findelønnen, der er på 10 pct., til at bygge et museum der, hvor toget efter deres opfattelse befinder sig nu.

Det er tidligere kommet frem, at de polske myndigheder bekræfter oplysningerne om, at nazitoget skulle være skjult i Walbrzych, der ligger i den sydvestlige og meget bjergrige del af Polen.

Her ligger også Ksiaz-slottet, der var Hitlers hovedkvarter i det besatte Polen.

Her forsøgte nazisterne i krigens sidste tid at gemme både våben og andre værdifulde ting, så de ikke faldt i hænderne på russerne.

Toget skal være over 100 meter langt og indeholde over 300 ton med værdier. Det er ikke set siden 1945, hvor det forlod den østtyske by Breslau (nuværende Wroclaw), men det nåede aldrig frem til destinationen.,