Selv om Løkkes regering har fået hurtige aftaler på plads, er vælgerne ikke imponerede, viser ny Gallup-måling.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) får en kæmpe lussing af vælgerne i en ny Gallup-måling. Han bliver en dårligere statsminister end Helle Thorning-Schmidt. Hans regering er svag. Og den holder ikke tiden ud.

Sådan lyder hovedpunkterne i en omfattende meningsmåling, TNS Gallup har udført for BT - en af de første større meningsmålinger, der kortlægger danskernes forventninger til Løkkes nye smalle mindretalsregering.

LÆS OGSÅ:

40 pct. mener, han bliver en dårligere statsminister end Helle Thorning-Schmidt. 24 pct. mener, han bliver bedre end hende. 31 pct. forudser, han hverken bliver værre eller bedre end sin forgænger på posten, og seks pct. svarer ’ved ikke’.

LÆS OGSÅ:

Hos Venstres egne vælgere er opbakningen til Løkke naturligvis meget større. 60 pct. svarer, han bliver bedre end Thorning. Men 35 pct. svarer, at de er lige gode. Hos Dansk Folkepartis og Liberal Alliances vælgere mener ni pct., at Løkke bliver værre end Thorning.

Salt i såret

Danskernes dom er salt i såret for Løkke, fordi Helle Thorning-Schmidt på lange stræk af sin regeringstid var temmelig upopulær, også i egne rækker. Venstres politiske ordfører Jakob Ellemann-Jensen er da også noget rystet over de tal:

»Jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at han skulle kunne blive dårligere end Helle Thorning-Schmidt. Det er ikke sagt i ringeagt for Helle Thorning-Schmidt, som jeg har stor respekt for. Men netop det at sidde i en smal mindretalsregering vil udstille Lars’ rigtigt store kvaliteter: Hans evne til at få mingeleret aftaler på plads og udøve det politiske håndværk, som han er en uovertruffen mester i. Det kommer folk til at opleve, og vi har jo set eksempler på det allerede i den første uge.«

LÆS MEGET MERE I BT LØRDAG:

  • Politisk kommentator: Løkke ligger som han har redt
  • Vælgerne: Regeringen holder ikke længe
  • Politisk redaktør: Dårligt imange holder længe