Anders Møller fortsætter i Folketinget som løsgænger efter beskyldninger for sexchikane.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Venstres IT-ordfører og solarie-lurer Anders Møller er i knæ efter vedvarende beskyldninger om sexchikane. Nu har den 30-årige politiker fra Køge med øjeblikkelig virkning ophævet sit medlemsskab af Venstre og bliver løsgænger i Folketinget. Dermed er hans kvaler dog langt fra slut.

Fra New York skriver Anders Møller i et brev til sine partifæller og pressen, at han trækker sig som Venstre-politiker og fortsætter som løsgænger i Folketinget og Køge byråd.

Den seneste uge har partifæller bedt ham om at vende hjem og betale for sexchikanesagen, Anders Møller nægter sig fortsat skyldig. I brevet skriver han, at det smerter ham, at hans familie er ulykkelig, og at han gør skade på Venstre.

Med retræten tyder meget på, at Anders Møller har erkendt sit nederlag og at hans politikerliv ikke står til at redde. I brevet hævder Anders Møller dog fortsat, at han er uskyldig, men at han ikke magter at kæmpe mod pressens magt,

»Loyalitet har en ende, og jeg føler, det er mit ansvar nu at sætte grænsen. Som det ser ud nu, kan jeg ikke bede jer om at forsvare mig og opsætte mine plakater i lygtepælen igen,« skriver Møller.

Selv er Anders Møller fortsat i New York som Venstres udsendte på FN's generalforsamling. På Hotel Dumont Plaza på Manhattan, hvor han bor, oplyser receptionen, at Hr. Møller først tjekker ud d. 5. november.

Så når venstres 57 folketingspolitikere tørner sammen idag for at afgøre penge-spørgsmålet i sagen, må de undvære hovedpersonen selv.

Partifæller er undrende overfor, at Anders Møller ikke forlængst har vendt næsen mod Slotsparken for at give en forklaring i den pinlige erstatningssag til 100.000 kr.

Og aftenens beslutning om at trække sig, gør ikke situationen bedre, mener Venstres retsordfører Birthe Rønn Hornbech.

»Gruppeformanden burde have hjemkaldt Anders Møller forlængst, så han kunne have givet os en forklaring.«

Birthe Rønn Hornbech er godt og grundig knotten på den unge politiker.

»Det er uhørt opførsel. Det, han skriver, er meget selvmodsigende. Man kan ikke være udsendt af Venstre på noget så fornemt som FN's generalforsamling og samtidig tro, at man kan være løsgænger. Og så iøvrigt bare lade folketingsgruppen sidde, uden at man kan få en forklaring fra ham,« tordner Birthe Rønn Hornbech.

Men Anders Møller har længe stukket halen mellem benene og med slukket mobiltelefon kommenteret sagen via sin advokat, Michael Dreyer. På sin hjemmeside har Møller selv kommenteret sagen. Først ved at skrive, at han ikke agtede at kommentere, hvem der først fik varme følelser for hvem. Dernæst ved at nægte sig skyldig og intetanende om det forlig, som pålægger Venstre at punge ud med op mod 100.000 kr. til Møllers forulempede sekretær.

Solarielurerens tilbagetrækning kommer, efter at det i går stod soleklart, at Venstre agtede at stå ved sexchikaneforliget. Dermed undsiger partiet nu fuldstændig deres folketingsmedlem, som benægter sig skyldig.

Gennem sin advokat, Michael Dreyer, forsøger Anders Møller nu at rense sit navn ved et retsligt efterspil, der kan vare adskillige måneder.

Ifølge Venstres pressechef Mikkel Faurholdt, har Anders Møller trukket sig uden partiformandens indgriben, angiveligt fordi han har erkendt, at hans politiske liv er forbi.

Sagen begyndte, da Anders Møllers Christiansborg-sekretær beskyldte ham for sexchikane og ønskede at fratræde sin stilling. I et forsøg på at hemmeligholde det pinlige optrin, indgik Venstres partisekretær Jens Skipper Rasmussen et forlig med sekretæren og dennes fagforening HK.

I forliget indgår en erstatning på 30.000 kr. og tre måneders løn. Da sagen kom frem i pressen, krævede partifæller, at Anders Møller selv betalte erstatningen ud af egen lomme.

Partifællerne kan stadig ikke se det rimelige i, at Venstres partikasse må bøde for Anders Møllers opførsel. Men juridisk er kun Venstre forpligtet til at betale erstatningen, da de er arbejdsgivere for den nu afgåede sekretær.

På Venstres gruppemøde her til formiddag vil bl.a MF'eren Irene Holm (V) og retsordfører Birthe Rønn Hornbech (V) kræve, at Anders Møller selv griber dybt i sin egen lomme og betaler for chikanesagen.