Med største selvfølgelighed forsikrer vi vores cykler, biler og computere for at kunne få erstatning, hvis en tyv eller en hærværksbølle skulle komme forbi.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Knap så naturligt er det at tegne en ulykkesforsikring, der dækker børnene, hvis de skulle komme til skade i skolegården eller på legepladsen.

Kun hvert tredje barn er forsikret, vurderer Forsikringsoplysningen. Sådan har det været i en årrække, for forældre er tilsyneladende ikke så lette at råbe op.

»Når folk hører ordet familieforsikring, tænker de, at den dækker selvfølgelig også børnene. Men en familieforsikring dækker dybest set kun vores indbo ved brand, tyveri og vandskade, og derudover har vi en ansvarsforsikring. Jeg tror, at folk kører galt i byen der,« siger konsulent i Forsikringsoplysningen, Kirsten Skov Johansen.

Hun møder også forældre, som fejlagtigt tror, at skolerne har pligt til at tegne ulykkesforsikringer, der dækker børnene.

»Vi får henvendelser fra dybt ulykkelige kolleger, som siger, at der må da være et eller andet sted, vi kan få erstatning til vores barn. Men når det så viser sig, at der ikke er nogen andre at gøre ansvarlig for ulykken, og barnet ikke selv er forsikret, så er man ikke berettiget til noget,« siger Kirsten Skov Johansen.

Hun tilføjer, at de fleste børneulykker sker i fritiden, hvor skolens forsikring alligevel ikke ville dække.

Generelt synes danskerne, at livet er for kort til at spekulere på forsikringer. Et lav-interesse produkt, lyder betegnelsen i branchen. Forsikring af børn er slet ikke rart at have med at gøre.

»Først i det øjeblik, et barn er blevet kørt ned i trafikken, begynder man at interessere sig for, hvad man kan få i erstatning. Forsikring kan ikke hindre ulykker, men give en økonomisk kompensation til at leve et bedre liv. Det er ikke ligegyldigt, om der står 600.000 kroner på en konto til hjælp til bolig og uddannelse,« siger Kirsten Skov Johansen.

I forsikringsselskabet Alm. Brand lander der årligt 2.000 sager om tandskader på børn. Knækkede bisser er den hyppigste skade, når de små kommer galt af sted. Hjerneskader og brud er langt mere sjældne.

»Forsikring er ikke det første, forældre tænker på lige efter fødslen. Det er først, når familien skifter forsikring eller får besøg af en assurandør, at der sker noget. Der kan godt gå nogle år. Men nye, unge forældre er begyndt at blive opmærksomme på ulykkesforsikringerne,« siger skadechef Liselotte Munk.

I Forbrugerrådet betegner jurist Mette Frøland børne-ulykkesforsikringerne som en formuftig investering. Og der skal slås langt mere på tromme for børnenes forsikring, siger hun. Ligesom det skete med de relativt nye ejerskifteforsikringer.

»Ejerskifteforsikringerne er indarbejdet i folks bevisthed nu. Men det er selvfølgelig heller ikke så ubehageligt at beskæftige sig med, sammenlignet med hvis éns børn kommer til skade,« siger Mette Frøland.