Lars Seier Christensen småinvesterer for ’et par hundrede millioner kroner’, og nogle af dem kaster han nu efter en ny dansk datingapp

Den farverige forretningsmand og Saxobank-stifter Lars Seier Christensen kaster sig nu ind i endnu et forretningseventyr, som skal give de 1,6 million singler i Danmark mulighed for at finde den eneste ene eller et godt knald.

Han har nemlig kastet penge i den danske datingapp Sposing, som skal tage kampen op med blandt andet Tinder og Happn.

Med investeringen træder den 53-årige Lars Seier Christensen endnu en gang på græs, som han ikke har betrådt før.

Og det er ikke første gang.

Rigmanden har investere i så forskellige ting som Michelin-restauranten Geranium, Rungsted Ishockey Klub, ‘The Riis Seier Project’ sammen med Bjarne Riis, smykkefirmaet Endless Jewelry, og i forgårs kom det så frem, at han havde købt sig ind i e-sportsklubben Tricked eSport.

Og det er langtfra alle investeringer, der giver Lars Seier Christensen et solidt afkast.

Ingen søvnløse nætter

Cykling er sjældent en god forretning, ligesom eventyret med Endless Jewelry har været op ad bakke og endte med, at Lars Seier Christensen fik stifteren Jesper ‘Kasi’ Nielsen ud af firmaet.

Men investeringerne giver ikke Lars Seier Christensen, der Ifølge den seneste opgørelse fra Berlingske Business er god for ca. 3,1 milliarder kroner, søvnløse nætter.

En fornuftig forretning

»Der jo lidt papirpenge, indtil jeg sælger, så jeg går ikke så meget op i, om det har mere værdi i dag end i går.«

»Det er mine egne penge, så jeg tillader mig at gøre, hvad jeg har lyst til. Jeg skal jo ikke have mandat fra en masse investorer, og det giver mig selvfølgelig en større frihed. Men det er heller ikke sådan, at jeg bare kaster penge efter noget, og så gør det ikke noget, hvis jeg taber på det, hvis bare det er sjovt. Alt er selvfølgelig med en intention om, at det skal være fornuftig forretning,« siger Lars Seier Christensen.

Og han er langtfra ved at klatte milliardformuen væk.

»85 pct. af min formue står i Saxo Bank-aktier. Så længe det går godt for Saxo Bank, ligger de også trygt og godt der. Det jeg har gjort, er, at jeg har hevet et par hundrede millioner kroner ud i forbindelse med forskellige salgsprocesser, og det er så dem, jeg investerer i de her mindre projekter,« siger Lars Seier Christensen.

Og senest har han altså investeret i den nye datingapp Sposing, som skulle skille sig ud fra konkurrenterne ved at gøre det muligt for singler at tjekke ind på specifikke barer, caféer eller festivaler, hvor de enten er eller har planer om at komme, og så se, hvem der kommer af andre singler.

Navnet Sposing er en forkortelse af supposing dvs. ‘formode’ eller ‘antage’. Lars Seier Christensen indrømmer, at appen er i hård konkurrence, da der allerede er nogle store etablerede datingapps på markedet, blandt andet Tinder og Happn.

»Det er et svært marked, for konkurrencen er hård, og jeg må da også indrømme, at det er et longshot,« siger han.

Hvor stort et beløb han har investeret, vil han ikke ud med, men han siger, at ‘det kæmper med at blive et etcifret millionbeløb’.

»Men det kan sagtens være, at jeg vil skyde flere penge i det, men nu skal vi lige teste konceptet,« siger han og tilføjer, at appen ikke er af ‘den promiskuøse slags’.

Det er ikke eget behov for at finde mage, der har fået Lars Seier Christensen til at kaste sig over appen.

Han er nemlig gift med Yvonne, som han har fem døtre med. Idéen kom derimod efter en henvendelse fra et par familiefædre, der som et fritidsprojekt havde arbejdet på en app igennem halvandet år, og nu var ved at gå lidt i stå.

»De virker som nogle hårdtarbejdende folk, der virkelig gerne vil det her. Så vi blev enige om, at jeg lavede en investering i det, så de kunne komme videre,« siger Lars Seier Christensen.

Projekterne holder ham i gang

Han får rigtig mange henvendelser fra folk, der vil have, at han skal skyde penge i lige præcis deres projekt.

»Man kan søge på min hjemmeside, og der er typisk 100-150, der søger om måneden. Så der er nok at se til for mig og mine rådgivere. Men jeg kan jo ikke kigge på 1.000 selskaber og se, hvem der er det næste Facebook eller Google, så man er nødt til at sprede investeringerne lidt ud, og så satser jeg på den statistiske sandsynlighed, som siger, at noget vil gå godt og andet mindre godt,« siger han.

Lars Seier Christensen fortæller, at de mange projekter holder ham i gang.

»Jeg kan bestemt godt lide at ligge på Middelhavet et par dage og få mig et godt måltid mad, men det kan jeg jo ikke gøre på fuld tid. Det er sjovt at investere, og det holder mig i live. Jeg får en masse input, og det er sjovt med den specielle stemning, der er i helt unge selskaber,« siger Lars Seier Christensen.