Henrik og Dorte er begavede, omsorgsfulde mennesker, og drengen fejlede intet, siger det handicappede pars egen læge.

I Skibby ikke langt fra Henrik og Dortes bopæl sidder deres læge, Tyge Krabbe, og undrer sig over forløbet med Emil .

- Det undrer mig, at jeg ikke på noget tidspunkt er blevet kontaktet af kommunen, det ville have været helt naturligt i sådan en sag. Jeg har kendt Dorte i over 30 år og har lært både hende og hendes mand, Henrik, at kende som begavede omsorgsfulde mennesker.

Tyge Krabbe kommer ind i Emil -sagen, dagen efter kommunen har fjernet den fem uger gamle baby fra hjemmet. Få dage før har lægen gennemført den obligatoriske 5-ugers undersøgelse på lille Emil og ikke fundet nogen fysiske problemer.

- Det er lidt svært at bedømme en lille drengs psykiske tilstand på så forholdsvis en kort undersøgelse, men der er intet, der får mine alarmklokker til at ringe.

Jeg finder en normalt udviklet dreng, og det er underligt, kommunen ikke spørger mig, når jeg lige har undersøgt ham, siger Krabbe til B.T.

Overvåget i fire uger Om den intensive overvågning fra kommunens side siger Tyge Krabbe:

- Det er en stor belastning at have fremmede mennesker næsten inde i sin dobbeltseng 24 timer i døgnet i over fire uger.

Den påvirkning kan i sig selv gøre, at man ikke reagerer hensigtsmæssigt. Og det er ikke underligt, hvis man reagerer med depressive træk og andre psykiske belastningssymptomer.

Selve fjernelsen af Emil virker meget abrubt, og som jeg forstår det, var der ikke meget forvarsel.

Det virker meget, meget hårdt, og Henrik og Dorte ringede da også til mig dagen efter og er meget ulykkelige.

Det er et meget trist forløb, der kunne have været helt anderledes, hvis man havde inddraget Henrik og Dorte.