- Selvfølgelig angrer jeg. Den 80-årige Palle Sørensen fik en hel nation på nakken, da han for 42 år siden brutalt skød og dræbte fire politifolk.

De uhyggelige drab fandt sted efter en simpel indbrudsturné, hvor Palle Sørensen sammen med en makker stjal stjal 361 kr. og otte sæt spillekort i en kiosk på Sundbyvester Plads.

Palle Sørensen blev af mange betragtet som indbegrebet af ondskab.

Er du ofte blevet spurgt, om du har fortrudt det, du har gjort?

- Det ville da også kun være en tåbe, der sagde, at han ikke fortrød, og selvfølgelig har jeg da fortrudt. Jeg var 38 år, da det skete, og hvis jeg var flygtet fra politiet gennem en hæk og fortsat til fods, så var ingen døde, siger han.

Det samme fortæller han også til en tidligere kriminalassistent, Frank Bøgh, der er ved at skrive en bog om Palle Sørensen. Den 80-årige pensionist ser alvorlig ud.

- Det har været barsk. Ja, det var det også for mig bagefter med 33 år i fængsel. Hver gang, jeg bad om benådning, var der afslag. Det var politiet, der ikke ville have mig ud. I andre mordsager ville morderen ikke være blevet spærret inde så længe, siger han.

En ældre herre med humor
Hvordan har du kunnet holde humøret oppe?

- Det ved jeg ikke. Det er nok fordi, jeg er en overlever. Min mor døde i 1980. Hun kom og besøgte mig i fængslet hver 14. dag, og senere hver uge. Jeg har også en ældre storesøster, som bor på Amager. Vi ser hinanden. I dag er hun knap så mobil, som jeg, fortæller Palle Sørensen.

Fortiden og Palle Sørensen er gået over i dansk kriminalhistorie. I dag er han en uskadelig, ældre herre, og ikke uden humor.

Da vi fotograferer ham sammen med en stak papirer, der fortæller om hans langvarige fængselsphold, siger han med et blink i øjet:

- Velkommen på forsiden.

Var det svært for dig at komme ud i samfundet igen?

- Nej, det synes jeg ikke, siger Palle Sørensen, som i 11 år sad isoleret. Det tog 18 år før han fik lov at komme på udgang med en ledsager. Efter 33 år blev han så fri. Da havde han haft ni anmodninger om benådning til behandling, før heldet stod ham bi.