Udenlandske eksperter skal vurdere bivirkningerne efter en række patienters overmedicinering.

Det sker efter et stærkt politisk pres for at få undersøgt overmedicineringen af i alt 104 kræftpatienter til bunds. Især er der stillet spørgsmål ved, at Aarhus Universitetshospital har vurderet, at tre ud af 28 behandlede kan være døde af overmedicineringen, mens Odense Universitetshospital og Sygehus Lillebælt i Vejle har vurderet, at ingen af i alt 76 overmedicinerede er døde eller har haft bivirkninger.

Tager sagen alvorligt

- Vi tager denne sag meget alvorligt, og derfor er det også bydende nødvendigt, at der ikke kan herske nogen tvivl om objektiviteten i vores undersøgelser. Derfor har Region Syddanmark og Region Midtjylland i fællesskab valgt at få en eller flere internationale eksperter til at gennemgå patientforløbene, siger sundhedsdirektør i Region Syddanmark Jens Elkjær.

Samtidig har Patienterstatningen vurdereret, at én af patienterne i Odense har haft værre gener på grund af overmedicineringen.

Medicinen kan selv i korrekte mængder give alvorlige bivirkninger, og det kan være svært at vurdere, om bivirkningerne ville have været anderledes ved en normal dosis. Vi tager naturligvis afgørelsen til efterretning og beklager mange gange overfor de patienter og pårørende, som kan have været påvirket af unødige bivirkninger, siger Jens Elkjær.tnk