Tidligere udenrigsminister Kjeld Olesen tillægger umiddelbart ikke de oplysninger alvorlig betydning, som den fængslede danske spion i hans ministertid videregav til østtyskerne.

"Selvfølgelig er det ubehageligt at få at vide, at der dengang jeg var udenrigsminister var en, der leverede materiale til Stasi. Men hvis det passer, at det er de omtalte papirer, der er videregået til Stasi, så er skaden til at overse," siger Kjeld Olesen.

Hans vurdering er, at det ikke er politisk ømtålelige oplysninger, østtyskerne har fået gennem spionen "Lenz", men opfatter rapporten om fortrolige rådslagninger, han i 1980 havde med danske ambassadører, som det mest ubehagelige dokument, der er nået frem til østtyskerne.

"Såvidt jeg kan vurdere, er der ikke blandt materialet noget, jeg vil betegne som meget fortroligt, og politisk meget ømtåleligt. Men det er klart, at når jeg ser, at et referat fra et møde vi havde med de danske ambassadører er gået til Stasi - det er yderst beklageligt, og det er nok det dokument, jeg synes er det værste.

Jeg kan ikke vurdere, om det har gjort skade, men under alle omstændigheder er det temmelig generende, når vi sidder i en rådslagning og drøfter - selvfølgelig også andre lande, andre landes politikere - at det kommer i fejlagtige hænder," siger Kjeld Olesen.

Han har ikke har nogen fornemmelse af, hvem den tidligere medarbejder i Udenrigsministeriet er.

"Jeg ved ikke, hvem den pågældende er, eller hvor den pågældende har arbejdet. Men jeg håber, når man kommer hen i processen, at navnet bliver offentliggjort af hensyn til alle de øvrige i samme årgang," siger Kjeld Olesen.