"Karens øde ø" kommer til at ligge i Nordsjælland. Sandholmlejren i Allerød Kommune bliver i fremtiden samlingssted for kriminelle asylansøgere i Danmark.

Socialminister Karen Jespersens (S) markante forslag om at sende kriminelle aysylansøgere i isolation på en øde ø, er nu endt med, at de alle bliver sendt til Sandholmlejren i Nordsjælland.

Borgmesteren i Allerød raser - og Karen Jespersen kan godt berede sig på besøg i den kommende uge.

"Jeg syntes ellers, hun var en minister med hård på brystet, da hun kom med foreslaget om den øde ø.

Men jeg synes ikke, det er rimeligt at min kommune bliver den øde ø," siger den konservative borgmester Eva Nejstgaard.

Hun er i særdeleshed irriteret over, at få besked om planen så sent, fordi det tydeligvis har været planlagt gennem et stykke tid.

"Hvergang der kommer en flok af de her grundløse ayslansøgere, så stiger tyverierne, uroen og balladen i byen," siger Eva Nejstgaard.

Udlændingestyrelsen har sammen med Rigspolitiet og Dansk Røde Kors opfundet løsningen omkring Sandholmlejren.

Baggrunden er et stigende problem med kriminelle tyvebander, der operer lystigt i Danmark, mens deres asylansøgning langsomt bliver tygget igennem bureaukratiet.

Problemerne har været ved at drive almindelige borgere, forretningsdrivende og politiet til vanvid landet over.

Og det var på den baggrund, at Karen Jespersen fandt på ideen om, at isolere asylansøgerne på en øde ø.

Men internt i regeringen gav det krisestemning, fordi ideen var for skrap kost for den radikale regeringspartner.

Men nu skal alle kriminelle ayslansøgere samles i Sandholmlejren. Ssagsbehandlingen barberes ned fra næsten fire måneder til under én måned. Og politiet vil intensivere overvågningen af stedet. Der bliver blandt andet tale om udgangskontrol og døgnovervårgning af området.

Ingen vandgrav. Ingen pigtrådshegn.

Rigspolitichefen kan da heller ikke love, at projektet vil gå uantastet henover Allerød og omegn.

"Nu aflastes resten af landet, men til gengæld sætter vi massivt ind ved Sandholmlejren, så borgerne i Nordsjælland kan være trygge. Vi vil i hvert fald gøres vores til, at det ikke går ud over lokalområdet," siger rigspolitichef Torsten Hesselbjerg.

Udover kriminelle asylansøgere skal Sandholmlejren også rumme asylansøgere fra de lande, hvor mange af de kriminelle asylansøgere kommer fra.

Den hurtigtarbejdende gruppe i Udlændingestyrelsen, der skal hastebehandle asylansøgningerne er allerede nedsat, og vil snarest blive bemandet med yderligere 10 mand.

Hvornår ordningen nøjagtig træder i kraft er endnu uafklaret. Og står det til borgmesteren i Allerød, så bliver det aldrig til noget.