Danske journalister, debattører og kunstnere med jødisk baggrund er blevet udstillet i et billedkartotek på en højreekstremistisk hjemmeside.

En hjemmeside med forbindelse til internationale nynazistiske organisationer udstiller danske journalister, debattører og kunstnere med jødisk baggrund. Siden er udarbejdet af en gruppe anonyme danskere, som også har lagt billeder af 40 personer af anden etnisk oprindelse ud på siden - nogle endda med telefonnumre og e-mail-adresser, skriver Jyllands-Posten.

Hjemmesiden www.mosaisk.com's hovedærinde er jøder, som lægges for had for at konspirere og styre samfundet - ikke mindst medieverdenen. De bliver afbilledet med navn og stemples med ordet "Jew" under billedet. Det gælder folk som Politikens Herbert Pundik, filminstruktøren Susanne Bier, DR's Arne Notkin, Berlingske Tidendes Bent Blüdnikow og en række andre mediepersoner. Hjemmesiden betegnes af de afbillede og flere eksperter som antisemitisk, afskyvækkende og som en skjult opfordring til aktioner mod jøder. Men den holder sig ifølge Politiets Efterretningstjeneste (PET) på den lovlige side af straffelovens ytringsfrihedsparagraffer.

/ritzau/