Jerntvillingerne Steen og Peder Mondrup skriver nu en bog om deres kamp, der gik verden rundt

Selv om man sidder og savler eller ikke har et sprog, så har man stadig et liv med drømme, håb og humor. Sådan lyder budskabet fra ‘jerntvillingerne’ Steen og Peder Mondrup, der netop nu arbejder på en bog om deres fantastiske historie.

Bogen udkommer på Gyldendal og tager læserne med om på den anden side af de glade, smilende billeder.

»Læserne får hele historien, både de personlige sejre, men også bagsiden af medaljen og alle vores tvivl og kampe og nedture, lover den ene af tvillingerne«, Steen Mondrup.

Brødrene Steen og Peder Mondrup blev verdenskendte, da de i august sidste år gennemførte Ironman Copenhagen som det første tvillingepar nogensinde. Steen Mondrup svømmede, cyklede og løb igennem den udmarvende dag med sin bror Peder, der er spastiker og derfor sidder i kørestol. Den fantastiske bedrift gik efterfølgende verden rundt.

Siden har Steen Mondrup sagt sit job op og bruger nu alle sine kræfter på at udbrede kendskabet til foreningen Team Tvilling. Målet er at vise verden, at handicappede kan deltage i sportsbegivenheder og leve et aktivt liv på lige villkår med alle andre.

»Selvom lille Thomas ikke har et sprog eller sidder og savler, så har han samme drømme for sit liv som alle andre. Man kan sagtens have et godt liv, selvom man sidder i kørestol. Peder har altid valgt at se det positive i livet og ikke set sig sur på alting. Gennem ham har jeg lært at se positivt på livet,« siger Steen Mondrup, der glæder sig over, at ‘tvillinge-budskabet’ via bogen når endnu flere mennesker.

»Mange handicappede lever i en beskyttet verden, men vi har ligesom alle andre behov for at blive udfordret. Jeg har også brug for at at komme på dybt vand,« supplerer Peder Mondrup, der er glad for, at budskabet nu bliver udbredt.

Bogen bliver skrevet i samarbejde med journalist Brian Martin Rasmussen, der allerede i 2013 blev imponeret over brødrenes gå-på-mod og livsglæde.

»Det bliver en bog om livsglæde og om at overkomme selv de sværeste udfordringer, hvis man tror på sig selv og hinanden,« siger Brian Martin Rasmussen.

»Jeg kan se den forskel, de gør i så mange liv og sætter handicappede på landkortet på en helt ny måde. De blander handicappede og ikke-handicappede og det kan begge verdener lære en masse af, og det har jeg også personligt gjort.«

Bogen om Team Tvilling udkommer efter planen til september.