Islamisk Stat har udsendt en ny video, hvor Dannebrog bliver vist som symbol på, at Danmark ifølge terrororganisationen er med i en 'koalition af djævle'.

I løbet af de fire minutter, som klippet varer, kan man se en sekvens, hvor 60 nationers flag optræder. Det er de lande, som Islamisk Stat (IS) mener er en del af koalitionen, som vil bekrige terrororganisationen.

Blandt flagene finder man det danske sammen med blandt andre Sverige, Finland og Frankrig, som i sidste uge satte landets hangarskib Charles De Gaulle ind i kampen mod IS. Det skete som reaktion på forrige fredags terrorangreb i Paris, der kostede 130 mennesker livet.

Filmen er ifølge britiske medier udgivet tirsdag. Den indeholder bål og brand og en dramatisk speak, som var det en reklame for en biograffilm. Ingen af landende, som IS mener deltager i koalitionen, er tilsyneladende glemt:

»Her er jeres koalition af djævle med Iran, Tyrkiet og Rusland, som tilslutter sig kampen,« fortæller speakeren.

Se videoen herunder:

Da BT i sidste uge interviewede forfatteren Deniz Serinci, der står bag bogen 'Terrorens Kalifat – et indblik i Islamisk Stat', beskrev han IS' propagandavideoer således:

»Deres videoklip er noget, man skulle tro, at en instruktør fra Hollywood havde lavet. Det er HD-kvalitet, og de laver dem på engelsk, fransk og russisk. På den måde breder de budskabet ud til muslimer i vesten. På den måde kan de også få fat på danske muslimer,« forklarede Deniz Serinci.

I den aktuelle video fortæller speakeren samtidig, at 'vi (IS, red) kun bøjer os for Allah' og langer ud efter USA. Ifølge speakeren pynter USA på antallet af døde IS-soldater efter bombeangrebene mod terrororganisationen.

»Jeres tal løfter os kun i troen,« siger speakeren blandt andet.

Ifølge britiske The Mirror er videoen også udgivet på fransk, russisk og tyrkisk.