Samt massemord og pædofili. Fælles for sekterne, at de styres af en karismatisk leder.

EMENKAYA ORDENEN

Lederen, den 46-årige Uffe Hove, er dømt for at have tærsket en discipel ihjel. Sekten menes at have 25 medlemmer, fortrinsvis kvinder. Sekten er beskrevet som sadomasochistisk, ligesom medlemmerne har strenge regler for madvarer og rygning.

NATHA

Hinduistisk tantrasex yogagruppe med base i København. Der findes utallige yoga-grupper, hvor de fleste kun udøver fysisk øvelse og meditation. Natha har mindre end 50 medlemmer, antallet af yoga-udøvere er flere tusinde på landsplan.

SATHYA SAI BABA

Oprindeligt fra Indien med grupper i mange lande. Hævder selv at have millioner af medlemmer, mens det reelle tal ifølge forskere er nærmere hundrede tusind. Opgav for nyligt at købe kursusvirksomhed i Frederiksværk.

ORKOS

Fransk sekt, hvis leder og slotsherre Guy-Claude Burger blev anklaget for at misbruge både børn og spædbørn under dække af sektens arbejde. Burger havde en tidligere dom for pædofili i 1978 for pædofili i Schweiz.

SCIENTOLOGY

Sekten er blevet forbudt i Tyskland, mens Danmark fortsat nægter at anerkende bevægelsen som en religion. Ifølge dem selv har de 10.000, der fortrinsvis koncentrerer sig om selvudvikling i form af dyrekøbte kurser.

JEHOVAS VIDNER

15.000 medlemmer af bevægelsen, der forbyder masturbation, ligesom sex før ægteskabet er bandlyst. Tidligere medlemmer hævder, at enkelte præster har sexmisbrugt børn og unge.

TVIND

Imperiet ligger i dag i ruiner, og Amdi Petersens skæbne er fortsat uvis. Bevægelsen blev rig på medlemmernes slid og idealer om at hjælpe den 3. verden. Amdi selv havde flere kvinder i den tætte inderkreds som elskerinder.

AUM SHINRI KYO

Japansk dommedagskult, hvis guru Shoko Asahara mistænkes for at stå bag giftgasattentat i Tokyos undergrund i 1995. Bevægelsen hævder at have tusindvis af medlemmer, der ikke må dyrke sex. Selv har guruen seks børn, der alle deltager i sektens ledelse.

THE FAMILY

Den småkriminelle Charles Manson hjernevaskede sine kvindelige medfanger i USA, og da han blev løsladt i 1967 startede han hippie-kulten »The Family«. I 1969 slog Manson og hans disciple den højgravide Sharon Tate samt fire andre ihjel.