Sidste år skiftede nuværende udenrigsminister Villy Søvndal holdning til om Israel skal boykottes eller ej af Vesten. - Han har givet køb på alt for at få magten, lyder kritikken.

Selv bekræfter Villy Søvndal nu, i et svar på et såkaldt paragraf 20. spørgsmål fra Dansk Folkepartis Søren Espersen, at han har ændret holdning. 

Søvndal forklarer i svaret, at han anbefalede en boykot af Israel i protest mod opførelsen af den israelske sikkerhedsbarriere og Israels generelt hårde fremfærd mod palæstinenserne.

Og han mener stadig, at  palæstinenserne i de palæstinensiske områder på en række felter lever under utilfredsstillende forhold

LÆS OGSÅ: '


- Jeg ændrede derimod for tid tilbage syn på, hvordan vi fra det internationale samfunds side bedst kunne påvirke situationen, og dermed på, hvilke midler vi burde tage i brug for at nå vores mål.  Jeg vurderede således, at boykot-modellen ikke ville fremme udsigterne til en to-statsløsning.  Derfor bad jeg sidste år om at blive slettet fra listen, da jeg blev opmærksom på, at jeg fortsat stod på den, skriver Villy Søvndal i svaret.

Villy Søvndal er af borgerlige blevet kritiseret for at skifte mening, som andre skifter underbukser.


LÆS OGSÅ:



SF-formanden har siden sin udnævelse til minister skiftet holdning til såvel kritik af Kina i forhold til Tibet. Han har også valgt at droppe en undersøgelse af CIA-flyvninger med fanger over Grønland, selv om han krævede det før valget. 

Søren Espersen er hård i kritikken af Villy Søvndal.

- Det er efterhånden ikke de politiske holdninger, som Villy Søvndal har givet afkald på for at kunne få magten som udenrigsminister. Det er tydeligt, at Villy Søvndal sammen med en række andre SF'er har ændret deres holdninger op til valgkampen, så det ikke giver problemer senere, når de sidder med magten, siger han.

bt.dk forsøger at få Villy Søvndals kommentar til sagen.