For første gang fortæller Stein Baggers økonomidirektør, Jeanette Lorenzen, om skandalen i IT Factory.

Hver morgen klokken 09:00 triller Jeanette Lorenzen ind på gårdspladsen foran Jægersborg Allé 164 i Gentofte. Det har hun gjort, siden muskelmanden med det åbenlyse sælgertalent ansatte hende som økonomidirektør i IT Factory for to år siden.

Men i dag er stedet som forvandlet. Gangene er tømt for mennesker, og stemningen emmer mere af dommedag end erhvervseventyr. Firmabilen af mærket Mercedes B170 er skiftet ud med en sølvgrå Honda Civic.

Sammen med det krakkede it-firmas udviklingsdirektør Carsten Sjørup og driftsdirektør Karina Buch er Jeanette Lorenzen blevet ansat til at rydde op efter Stein Baggers gigantiske svindelnummer. For to måneder siden blev hendes liv vendt på hovedet.

Chok blev til vrede
- Vi begyndte i en chokfase, hvor ingen forstod, hvad der var hoved og hale i det, der foregik. Senere udviklede den følelse sig til vrede. Det har ikke ligefrem været nogen fest, siger Jeanette Lorenzen.

Lønnen bliver i dag betalt af kurator Boris Frederiksen, der bruger direktørerne til at opspore de sidste værdier i firmaet. Mange vil sikkert undre sig over, hvordan Baggers betroede ansatte kan få den opgave, men ifølge kurator er der ikke noget kuriøst i ansættelsen.

- Vi har til dato intet fundet, der vidner om, at de har medvirket til svindel. Havde vi det, er det klart, at de ikke var blevet bedt om at udføre den her opgave, siger Boris Frederiksen.

Millionkravene fra forsmåede kreditorer ruller stadig ind og forventes at runde en mia. kr. Og skulle der blandt kreditorerne brede sig en nervøs stemning ved tanken om, hvilken rolle Baggers direktører har i oprydningen, har kurator et afvæbnende svar parat.

- Der blev på et meget tidligt tidspunkt taget back-up af alting, forsikrer han.

Ledelsen gik i skjul
- Det er dybt underligt at deltage i det her. Men det er et professionelt stykke arbejde, og dybest set er det godt for sjælen at være med til, siger Jeanette Lorenzen.

Da skandalen rullede fra begyndelsen af december, valgte den øverste ledelse umiddelbart under Stein Bagger at gå i skjul for offentligheden. Først nu lufter de en direkte kritik af deres bedragerisigtede chef.

Navnet skræmmer
- Man føler, at man har spildt de sidste tre år af sit liv. Alle er blevet holdt for nar, siger udviklingsdirektør Carsten Sjørup, der har kendt Stein Bagger i over ti år.

Sammen med 85 medarbejdere i firmaets udviklingsafdeling knoklede han med at udvikle produkter, der stort set ikke er blevet brugt. I stedet arbejder Carsten Sjørup i dag med at finde andre købere, men alene navnet IT Factory er nok til at skræmme livet af mange investorer.

Troværdigheden beklikket
I mellemtiden bliver Bagger næsten dagligt kørt fra arresthuset i Ringsted til bagmandspolitiets lokaler på Østerbro. Her bliver store ringbind med falske leasingkontrakter gennemgået styk for styk, og holder tidsplanen, er statsadvokaten klar med et anklageskrift inden sommerferien. Meldingen fra politiet er samtidig, at der ikke er planlagt flere sigtelser.

- Jeg kan godt forstå, at jeg som økonomidirektør sidder på en post, hvor jeg har et ekstra ansvar og derfor står mere for skud. Men det har været yderst ubehageligt at få beklikket sin troværdighed. Det har været dybt, dybt belastende for mig og min familie, fortæller Jeanette Lorenzen.

Hun er på grund af sit ansættelsesforhold med kurator bundet af en tavshedspligt og derfor ikke udtale sig yderligere om sagen.