Hvad skete der præcist på den nordjyske lystgård den nat, hvor den 60-årige lægefrue blev dræbt med syv knivstik

Hidtil har offentligheden været henvist til politiets og datterens forklaringer omkring mordet på Hanne Flachmeyer. Men lægens og ægtemandens udlægning til B.T. kaster et nyt lys over forløbet:

Han fortæller:

- Vores datter kom og bankede på midt om natten. Hun ville tale med sin mor og sagde, det skulle være en pigesnak. Jeg bad hende om at sætte sig ned. Men hun insisterede på, at det kun var hende og mor, der skulle snakke. Så gik de, husker Jan Flachmeyer.

Netop denne nat overnattede lægeparret i et gæsteværelse, der ligger længst væk fra dagligstuen. Lægen viser B.T. rummet.

Fører os langs en gang, der er plastret til med glade familiebilleder, bl.a. den nu afdøde mormor med sine børnebørn.

Hustruens dødskamp
- Det er hér, hun bankede på og vækkede os, siger han og viser os yderdøren.

Det er vigtigt for lægen at fastlægge, at det var gæsteværelset, han sov i den fatale nat. Det forklarer nemlig, hvorfor han ikke hørte hustruens dødskamp i stuen.

Der er 35 meter og tre døre hen til det sted, hvor konen blev slået ihjel.

- Der var varmt den nat. Og gæsteværelset er køligt, forklarer han.

Hans oplysninger om den hede nat fik B.T. i går bekræftet hos DMI. Her viser en hurtig vejr-søgning, at der natten til den 29. juli var 19,4 grader i området, og at der dagen i forvejen var over 27 grader.

Lægen lå lidt og læste, men måtte have halvblundet, da han vågnede ved, at datteren kom ind og sagde godnat.

- Hun stod i mørke. Der var intet at mærke på hende. Jeg lå lidt og ventede på min kone, tænkte at hun nok var gået på kattejagt. Men da tiden gik, besluttede jeg mig for at stå op og undersøge, hvad hun lavede. I stuen fandt jeg hende. Ja, på den sofa, I sidder i, siger lægen og peger.

Professionelle reflekser
Han tilføjer: Herefter slog mine professionelle reflekser til. Jeg ringede til alarmcentralen efter at have konstateret, at hun var død.'

Jan Flachmeyer er blevet bebrejdet, at han ikke - som læge - forsøgte at redde konens liv.

- Hør en gang: Hun VAR død. Hun havde de dødes bleghed. Hun trak ikke vejret, havde ingen puls, ja, jeg var ikke et sekund i tvivl om, at det var slut. Jeg har altså set mange lig - som læge gennem 35 år.

Over for politiet har datteren forklaret, at hun blev indsmurt i blod, da hun ville forsøge at hjælpe sin mor, da faderen dræbte hende.

Det er også blevet påstået, at lægen forinden havde dopet sin kone med medicin. Hertil siger han:

- Der er så meget kvalificeret nonsens i denne sag. Sagen er, at min kone led af astma, slidgigt og forskellige allergier. Af den grund fik hun fire-fem slags forskellig medicin.

At lægen skulle have haft et økonomisk motiv til at dræbe sin kone, afvises af hans ældste søn:

- Ved du hvad... livsforsikringen var vel på 600.000 kr. Men min far er altså god for mange millioner.