En festlig Halloween-aften i Kristiansand i Norge gik hurtigt fra god til dårlig stemning, da den 28-årige kvinde, Marthe Miras Furuvald måtte lægge øre til en spydig kommentar om sin vægt og valg af udklædning. Dagen efter valgte hun at skrive om episoden på Facebook, hvor støtten er væltet ind. Det skriver Dagbladet.no.

Den unge nordmand, der tidligere har kæmpet med lavt selvværd, følte sig efter egen udsagn ellers smukkere end hun længe havde gjort, da hun forlod sit hjem i sit hjemmesyede Disney Ariel-kostume lørdag aften. Det var bare ikke alle, der havde samme opfattelse.

En forbipasserende ung kvinde kunne i hvert fald ikke afholde sig fra at kommentere Mathe Miras Furuvalds valgt af udklædning:

»Hun kan ikke være Ariel. Hun er alt for fed.«

Marthe Miras Furuvald på 28, er stor fan af Disneys Ariel, som er grunden til, hun valgte at klæde sig ud som havfruen.
Marthe Miras Furuvald på 28, er stor fan af Disneys Ariel, som er grunden til, hun valgte at klæde sig ud som havfruen.
Vis mere

Måtte dele sin oplevelse

Mathe Miras Furuvald forsøgte at børste kritikken af sig og besluttede, at kommentaren ikke skulle ødelægge hendes aften. Alligevel kunne hun ikke lægge episoden bag sig og gik derfor til tasterne dagen efter, hvor hun skrev om hændelsen, og de tanker den havde sat i gang.

»Jeg blev ikke ked af det, fordi jeg blev kaldt tyk. Det ved jeg, at jeg er, men jeg blev ked af, de mente, jeg ikke kunne klæde mig ud som Ariel af den årsag,« siger hun til til det norske medie.

I opslaget, der sidenhen modtaget flere end 3400 'likes', knap 240 støttekommentarer og 515 delinger, stiller hun spørgsmålstegn ved, hvad vægt og valg af kostume har med hinanden at gøre.

»Må jeg kun være havheksen Ursula, fordi jeg er tyk? Hvis en lille, yndefuld ung kvinde havde klædt sig ud som Michelin-manden, havde folk så også sagt: 'Herregud, du kan jo ikke klædde dig ud som ham, du er er alt for tynd'?«

Overvældende af støtte

De mange støttende kommentarer og de positive reaktion, hendes fortælling om hændelsen har medført, har overvældet Marthe Miras Furuvald:

»Jeg havde aldrig forventet at få så meget respons. Rigtig mange har også skrevet til mig privat, at gerne ville gøre det samme, men ikke tør, fordi de får så mange kommentarer om deres udseende.«

Og manglende mod og selvværd kender Marthe Miras Furuvald alt til:

»Var det her sket for tre år siden, havde jeg højst sandsynligt lagt mig i min seng og ønsket, jeg aldrig skulle op igen. Jeg har dog virkelig arbejdet med min selvtillid de seneste år, og jeg er kommet frem til, at andre ikke skal bestemme, hvordan jeg skal have det med min krop,« fortæller hun.