Henrik Danvad er 48 år og blev delvist lammet i venstre ben og arm, da han blev ramt af en bil på knallert for 31 år siden.

Henriks handicap
Han lå i koma i halvanden måned og har siden siddet i rullestol. Lidelsen kaldes cerebral parese.

Han kan stå op med støtte, kører bil, og kan for eksempel binde sine snørebånd med én hånd. -Man kan lære det mest utrolige, og man kan meget mere, end man tror, siger Henrik.

Siden ulykken har Henrik Danvad læst medicin og psykologi, men valgte til sidst en uddannelse som socialrådgiver.

Bortset fra tendens til distraktion betegnes Henriks mentale tilstand som normal af psykolog Byron Brooks, der har evalueret faderen for Frederikssund Kommune i forbindelse med Emil -sagen.

- Han er åben for rådgivning og støtte til, hvordan han og hans samlever kan klare den kommende tid, efter at deres barn er født, konkluderer Brooks.

Dortes handicap
Dorte Danvad er 39 år og blev delvist lammet i højre arm og ben for 16 år siden, da den bil, hun sad i, skred ud på en spejlglat vej og ramte et træ.

Hun lå fire måneder i koma og vågnede op med lidelserne dysentri og hemiparese. Siden har hun siddet i kørestol.

Dorte har også en motorisk lammelse af talecenteret, der betyder, at hun taler meget dårligt. Desuden bærer hendes ansigt og det ene øje også præg af lammelsen. Hun forstår alt, hvad man siger til hende.

Hendes mentale tilstand betegnes som normal af psykolog Byron Brooks, der i en rapport konkluderer:

- Hun har en normal evne til at analysere og forholde sig overordnet til hverdags-problemstillinger, forhold og formuleringer, men vil utvivlsomt have brug for hjælp og støtte for at lære at klare de ændrede fysiske og motoriske udfordringer ved at blive moder igen.

Dorte har to børn fra et tidligere ægteskab. Efter hendes ulykke har de boet hos faderen.