Lørdagens monopolister i det populære radioprogram Mads og monopolet på P4, bliver stillet et spørgsmål, som får flere lyttere til at rase ud på tasterne. Er det okay, at lade lytteren Prebens forældre køre hjem efter lidt for mange glas vin?

Preben ringer ind til monopolet for at høre, om han bør blande sig i sine forældres alkoholforbrug. Han beskriver dem som livsnydere og ikke i nærheden af at være alkoholikere. De nyder et par glas vin til maden, fortæller sønnen.

Bekymringen går imidlertid på, om hvorvidt de bør køre bil, når de har fået lidt for mange glas vin til maden. Preben er i sær utryg ved at lade dem køre, hvis hans børn er med i bilen. Ved sidste familiemiddag tømte forældrene tre flasker vin, hvor hans kæreste kun tog et par glas, inden de kørte hjem.

Mads Steffensen har i denne uge besøg af sanger Søs Fenger, Kulturchef Ane Cortzen og livsstilsekspert Mads Christensen, der nu er havnet i en suppedas af folk, der er forargede på Facebook og Twitter på grund af en kontroversiel holdning i forhold til Prebens forældres spirituskørsel.

»Jeg mener ikke vi skal gå rundt og være formynderiske overfor hinanden«, svarer Ane Cortzen til spørgsmålet, om hvorvidt Preben bør sige noget til sine forældre, hvis de mener de kan kører hjem efter flere flasker vin.

Og blærerøven Mads Christensen bakker den holdning op.

»Jeg synes der er en balance, hvor man må acceptere at give voksne mennesker et frit råderum«, siger Mads Christensen.

Der er en rækker lyttere mildest talt meget uenige i.

»Spirituskørsel handler sgu da for hulen ikke om man SELV mener man kan klare at køre!!!!'«, skriver Liselotte Hansen som kommentar til dagens program.

Flere har også bidt sig mærke i, at hverken Ane Cortzen eller Mads Christensen ville tage nøglerne fra forældrene, som Søs Fenger ville gøre.

»Tag de nøgler fra dem og i yderste konsekvens ring til politiet. Spritbilisme ødelægger rigtig mange familier og liv og det er vores alle sammens ansvar at det ikke sker! Føj Mads og Ane.«, skriver Signe Neldeborg.

»Jamen I guder, det handler da ikke kun om de køre med barn i bilen eller ej, hvad hvis de pløjer andre ned - det er jo spritkørsel no matter what. tag konsekvensen og sig det til dem.........«, skriver Jesper Gøtzsche i Facebook tråden.

Kommentaren om hvorvidt det er et overgreb, får også en kommentar med på twitter.

»Jeg synes, man er en god ven, når man tager en fuld persons nøgler« siger Søs Fenger, hvor Mads kommer med kommentaren, at det kan ses som et overgreb.

Mads Steffensen kan høre at monopolet ikke når frem enighed i programmet. Han opfordrer til en videre debat inde på Facebooksiden.