Selvom Helle Thorning-Schmidt har haft rod i sine egne bilag i sin tid som partiformand for Socialdemokraterne, så skal hun nu til at have det formelle ansvar for, at andre politikere overholder reglerne for, hvordan de bruger gruppestøtte-midlerne.

Som BT i går kunne afsløre, så viser et hidtil hemmeligt brev, at den nu tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt - ifølge Socialdemokraternes eget bogholderi - har afleveret bilag i strid med reglerne i sin første tid som partiformand i 2005 og 2006.

Sagen omfatter fem udgiftsbilag på i alt 23.028 kr., som bogholderiet direkte protesterede mod skulle udbetales til den nu forhenværende statsminister tilbage i 2006.

Gruppestøtte

Nu skal Helle Thorning-Schmidt være med til at sikre, at tingene går efter bogen i de andre partier - både i hendes eget parti og hos resten af Folketingets partier.

Det skyldes, at Helle Thorning-Schmidt nu bliver medlem af Folketingets Præsidium.

Og her kommer Helle Thorning-Schmidt til at spille en nøglerolle, idet præsidiet er øverst ansvarlig for, at partierne overholder ‘regler om tilskud til gruppestøtte’.

Gruppestøttemidlerne er de penge, som folketingsgrupperne får til blandt andet sekretærbistand, kontorinventar og it.

Revisor gennemgår påtegninger

Helt konkret foregår det ved, at Folketingets revisor gennemgår de påtegninger, som partiernes egne revisorer måtte have, således at det sikres, at der ikke er fejl i regnskaberne. Efterfølgende orienteres præsidiet om regnskaberne.

I de seneste regnskaber for folketingsgruppestøtten, der er lagt ud på Folketingets hjemmeside, står der da også:

‘Præsidiet gennemgik regnskaberne i juni 2014, hvor alle regnskaberne blev taget til efterretning uden bemærkninger.’

Hverken Helle Thorning-Schmidt eller Socialdemokraterne har ønsket at kommentere sagen.