Under hagen og rundt om snuden er de røde ar fra plasticsnorene endnu ikke forsvundet, og et stort sår på det ene forben taler sit eget tydelige sprog. Den lille hund der søndag blev fundet bundet til et træ er i bedring, men får stadig medicin.

Samtidig leder politiet udfra et fornavn efter en person, der menes at have forbindelse til det lille gadekryds, der overlevede den grove mishandling.

Værn for Værgeløse Dyr i Rødovre fik i går en ny beboer. Det drejer sig om den lille hund Gucci, der søndag eftermiddag blev fundet af en far og søn i Risby ved Albertslund.

Den stod bundet til et træ med nylonreb og snuden strammet ind af plastikstrips. De har efterladt Gucci røde ar, men leder af Værn for Værgeløse Dyr, Børke Klit Johansen er mere bekymret for de psykiske mén den grove mishandling kan have givet den lille hund.

»De fysiske skader heler, men man ved jo ikke, hvad han ellers har været udsat for,« siger han bekymret, mens han kalder Gucci til sig med en godbid.

»Han er utrolig tillidsfuld, og jeg er sikker på, at han er en alletiders familiehund.« Børge Klit Johansen har svært ved at forestille sig, hvem der kan finde på at behandle dyr på den måde.

»Jeg kan næsten ikke tro, at det er menneskelig ondskab, men snarere en form for afmagt,« siger han.

Københavns Vestegns Politi efterforsker i flere retninger, men er endnu ikke kommet til et gennembrud, der kan føre til opklaring af sagen.

»Vi har talt med ejeren, der har givet hunden videre til en anden person, som vi lige nu kun har fornavnet på,« siger Søren Høj Madsen fra Vestegnens Politi til B.T. Han regner med, at opklaringsarbejdet kommer til at vare nogen tid, men glæder sig først og fremmest over, at hunden har det godt.

Hos Værn for Værgeløse Dyr oplever Børge Klit Johansen jævnligt, at politiet kommer og afleverer kæledyr, der har været udsat for mishandling.

Dyrene anbringes midlertidigt der, indtil de enten kan vende hjem til deres ejere eller blive overtaget af en ny familie. Det er endnu uvist, hvilken af disse muligheder fremtiden bringer Gucci.