BT skrev tirsdag om den store indsamling for at hjælpe otte-årige Magnus fra Lyngby, der er ramt af en aggressiv, ondartet tumor i hjernen. Allerede onsdag morgen var målet på 800.000 kroner nået. Efter middag har indsamlingen rundet en million kroner.

'SÅ RAMTE VI MILLIONEN. På 5 dage - lige nøjagtigt', skriver Magnus’s farmor, Inger Braae, på Facebook-gruppen for Magnus omkring middagstid onsdag.

Grunden til den store indsamling er ifølge familien, at man på Rigshospitalet kun kan tilbyde livsforlængende strålebehandling - en behandling som højest kan give Magnus – også kaldet Miv - 2-18 måneder at leve i. Derfor søger familien mod en behandling i Houston i USA. Behandlingen som ifølge familien har givet gode resultater er dog også ret dyr, og familien har derfor været nødt til at oprette en indsamling.

'Hjælp os med at få Miv afsted hurtigst muligt – han kan slet ikke undværes på denne jord.' Sådan skrev familien på Facebook-gruppen 'Fighting For Magnus (MIV)' i forbindelse med indsamlingen.

Læs også:

Og det har virkelig fået danskerne til lommerne. Desuden har adskillige lavet små auktioner, såsom salg af hjemmelavede smykker, kunst og kager. Men selvom målet på de 800.000 kroner er nået, skriver Facebook-gruppens administrator, at beløbet blot er det, som det minimum kommer til at koste for at behandle Magnus.

'Vi ved ikke hvor længe Miv skal være i behandling. Vi tænkte ganske simpelt, at det vigtigste bare var, at komme i gang med indsamlingen sideløbende med at vi fandt ud af alle de andre ting. MEN hold da op det her tog fart! Vi er overvældede og har slet ikke kunne følge med!,« skriver administratoren nu på Facebook-siden.

Indsamlingen er stadig aktiv, og hvis den i sidste ende giver overskud, skal pengene til et lignende formål. Familien overvejer, om overskuddet skal gå til en anden familie i samme situation eller at oprette en fond for kræftramte børn.

Det er endnu uvist, hvornår Magnus kan komme af sted til USA, men familien fortæller på facebook-siden, at alt der mangler nu, er en MR-scanning, inden Magnus kan komme med en flyver til Houston for at få den behandling, som måske kan redde hans liv.

På BT PLUS kan du lige nu læse mere om hjernekræft og hvilke typer hjernekræft der findes. Du kan også læse mere om, hvorfor det rammer og hvad forskerne tror grunden til at hjernekræft opstår skyldes.