Snestormen har betydet fri parkering over det meste af landet. Bilernes forruder er sneet til, så P-vagterne ikke kan se skiver eller parkeringsbilletter.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Afmærkninger f.eks. gule striber langs kantstenene, kan heller ikke ses, når vejvæsenet har opgivet overfor vejret. Bilisterne tjener fedt på kaos, navnlig i København og Århus.

Informationschef Tina Borgmann, Københavns Parkering: »Vi kan ikke forlange, at folk skal holde forruden fri, når sneen vælter ned. Vejrguderne regulerer vore indtægter. I går, torsdag, skrev vi en tyvendedel af det normale, ialt omkring 15 P-afgifter.«

Ingen fritaget fra reglerne
Men vejret fritager ingen fra reglerne, og hvis bilister f.eks. parkerer for tæt på et hjørne, får de stadig en afgift. En P-vagt kan også finde på at skrabe sneen væk fra højre side af forruden, hvor P-billettten skal ligge, hvis det er praktisk muligt, siger Tina Borgmann.

Det vil de ikke i Århus: - Hvis vi ikke kan se P-skive eller billet, rører vi ikke ved bilen, siger lederen af Århus Kommunes parkeringskontor, Lone Hansen.

I Odense oplyser kommunen, at kommunens parkeringskontor ganske enkelt er lukket mellem jul og nytår, så her er glade P-dage med og uden sne.

Det private parkeringsselskab Car Park har taget jule- og nytårshumøret på i snestormen.

- Vi trøster os med, at det kun er syv af 100 gange hvid jul. Og når sneskorperne er frosset fast til forruden, så vi ikke kan se P-skiven, vælger vi at tro på bilisten, siger direktør Thomas Lindahl, der dog understreger, at kontrollørernes konduite afgør hvert enkelt tilfælde.

Det tilsvarende firma EuroPark i Vejle har en anden holdning: Firmaet vil ikke oplyse, hvad man foretager sig i snevejret.