Aktivister i Grækenland har de senste dage hærget i Athen. Politiet frygter at begravelsen af den 15-årige Alexandros Grigoropoulos, der blev skudt af politiet, vil skabe en ny bølge af vold.

Urolighederne, der har hærget i flere græske storbyer fortsatte med uformindsket styrke mandag aften og et stykke ud på natten. I Athen havde unge aktivister sat regeringsbygninger, politistationer og forretninger i brand. Politiet svarede igen med tåregas.

Omkring 150 personer blev anholdt i hovedstaden, en del af dem for at have deltaget i plyndringer af de butikker, demonstranterne havde raseret.

Natten til tirsdag meddelte myndighederne, at cirka 50 personer er blevet kvæstet under urolighederne.

Det var tredje dag i træk, studerende og unge aktivister på venstrefløjen var i kamp med politi og sikkerhedsstyrker i en række græske byer. Balladen kommer efter, at politiet i weekenden skød og dræbte den 15-årige dreng, Alexandros Grigoropoulos.

Myndighederne frygter, at optøjerne vil fortsætte i dag, hvor den dræbte Alexandros begraves og politiet forbereder sig på en ny bølge af vold, både under tirsdagens begravelse og i forbindelse med den generalstrejke, som fagforeninger og venstreorienterede partier har indkaldt til onsdag.

/ritzau/Reuters