Moder kidnappede tvangsfjernet søn og stak af sammen med den psykisk syge stedfar.

Kriminalpolitiet i Næstved frygter, at den 10-årige Poul Alex Pedersen, der var i familiepleje i Næstved, er bortført til Rumænien af sin biologiske mor.

Poul Alex Pedersen blev for et halvt år siden tvangsfjernet af Næstved Kommune og anbragt i familiepleje. Ordningen fungerede tilsyneladende godt, men fredag i sidste uge mødte drengens biologiske mor, 31-årige Adela Christensen, op på Vor Frue Skole i Næstved kl. 8.00, hvor hun tog kontakt til drengen i skolegården. Personalet på skolen har forklaret politiet, at de så drengen følge frivilligt med sin mor.

Mens moderen bortførte drengen, rømmede drengens stedfar fra et hospital, hvor han var i psykiatrisk behandling.

Et vidne har en halv time efter bortførelsen, der fandt sted fredag kl. 8.00 fra Vor Frue Skole i Næstved, med sikkerhed set mor, barn, samt moderens nuværende mand i toget fra Næstved mod Nykøbing F., hvor de fortalte vidnet, at de skulle videre med et andet tog mod Rødbyhavn.

Det fortæller kriminalinspektør Leif Jørgensen, Næstved Politi. Han fortsætter:

»Vidnet hjalp de tre personer fra toget ved ankomsten til Nykøbing F. videre til en anden perron, hvorfra de skulle med et tog mod Rødbyhavn. Vi må derfor formode, at de er fortsat til Tyskland, og søger mod Rumænien. Vi har udsendt en efterlysning til alle grænseovergange og gennem Schengen-systemet,« siger Leif Jørgensen, der hverken vil kommentere årsagen til tvangsfjernelsen eller stedfaderens rømning fra psykiatrisk behandling.

»Vi ved, at Adela Christensen har familie i Rumænien, dem søger vi kontakt til, dels for at høre om de er dukket op, dels vil vi forsøge at få overtalt dem til en frivillig ordning, så drengen returneres til Danmark. Skal sagen gå den tunge vej gennem systemet, så ser det svært ud. Ifølge konventionerne og udleveringsaftalerne mellem Danmark og Rumænien ligger det lige for at få udleveret folk i straffesager, men vi skal først og fremmest have ham konstateret til stede i Rumænien,« siger kriminalinspektør Leif Jørgensen.

Foruden et billede af drengen har politiet udsendt to signalementer:

Poul Alex Pedersen er 10 år, 146 cm, alm. af bygning, med kort mørkebrunt strithår, han var iført en ribstrikket trøje med en brun og grøn stribe over brystet, mørkegrønne lærredsbukser, en halvlang grå vatteret jakke og kraftige gråblå snøresko, samt en grøn rygsæk af mærket Jeva.

Adela Christensen er 31 år, 170 cm, let til kraftigt af bygning, har skulderlangt brunt, bølget hår, brun/grønne øjne.

Drengens stedfar, som politiet ikke har udsendt noget navn på, er 173 cm høj, rødhåret, med en haltende gang, og så stammer han. Manden er med sikkerhed sidst set i selskab med mor og søn på banegården i Nykøbing Falster.