Far til kvalt søn sender brev til Thorning: Hjælp mig, Helle!

Faderen, Carsten D., der d. 16 december mistede sin 4-årige søn, fordi moderen kvalte ham, appellerer nu til statsminister Helle Thorning i et brev, han netop har sendt af sted. 

Han forstår ikke, at moderen har fået lov til at bestemme, hvor den afdøde Rasmus skal begraves. I brevet skriver han bl.a.: 

- Han har ingen væsentlig familie deroppe (Nordjylland, red.), og jeg holder ikke tanken ud, at han skal ligge deroppe alene, fordi hans mor, der har kvalt ham, ønsker det. 

Carsten D. havde ellers indgivet en begæring om at få sin afdøde søn begravet tæt på hjemmet på Frederiksberg i København, men det har retten afvist.  

Retten har lagt vægt på, at moderen, 35-årige LB, der bor i Aalborg, har den fulde forældremyndighed over sønnen, og at hun derfor også må ses som nærmeste pårørende til drengen selv efter hans død. 

Foruden at henvende sig til statsministeren har Carsten D. også skrevet til justitsministeren, kirkeministeren og socialministeren. Men ingen har ind til videre kunnet hjælpe den nu barnløse far:

- Alle viser stor medfølelse og sympati, men sender mit ønske om dispensation til Rasmus` begravelse frem og tilbage mellem hinandens ministerier, skriver Carsten D. i brevet til statsministeren. 

Han er dybt frustreret over situationen: 
 
- Jeg har talt med flere politikere, som klart mener, at det er en fejl, at man stadig har noget at skulle have sagt over sit barn, når man har slået det ihjel og mener, det er en fejl i loven, som vil blive lavet om. Jeg er selv 100% sikker på, at denne lov inden for kort tid vil blive lavet om, men det hjælper desværre ikke mig eller min afdøde søn, skriver faderen.

.Han håber, at Helle Thorning nu vil kigge nærmere på sagen, så begravelsen, der er planlagt til d. 28/12 kl.11.00 i Aalborg, vil blive afholdt i København i stedet.  

Baggrunden for drabet på den lille dreng skyldtes ifølge BT's oplysninger, at der gennem længere tid havde været problemer mellem de to forældre om forældremyndigheden og samkvemsforhold omkring den 4-årige dreng.

Læs brevet til Helle Thorning her

Læs også: