Mænd kan undgå, at deres livs lys forvandles til en strid harpe. Han skal blot forstå, at en sej kvinde også kan være en skrøbelig småpige. Ligesom han må indse, at replikken »Hvad er der nu galt?« ikke fremmer kommunikationen i parforholdet.

  • Syv myter, som mænd tror om kvinder

    ____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Alt det afsløres i bogen »Hvad mænd bør vide om kvinder« - et uundværligt værk for både mænd og kvinder.Indrømmet. Vi ønsker, at mænd skal forstå os, virkelig fatte, hvorfor vi er, som vi er, og hvorfor vi har behov for det, vi har behov for. Og vi føler os noget så frustrerede og oprørte, når det lader til, at mænd ikke forstår os.

    Men sandheden er - og her er indrømmelsen - at vi kvinder heller ikke altid forstår os selv fuldt ud.

    Hvorfor er det for eksempel sådan, at en kvinde i det ene øjeblik kan virke så stærk og kompetent og i det næste så skrøbelig og utryg? Hvad er det ved os, som får os til at føle os som en magtfuld gudinde, når vi er bedst, og som en hjælpeløs lille pige, når vi er værst?

    Hvorfor er det sådan, at vi så nemt giver afkald på vore egne behov for at opfylde andres? Hvorfor ser det ud som om, vi trænger til mere tid, opmærksomhed og beroligelse fra mænd, end de trænger til det fra os?

    Hvorfor er vi, som vi er? Disse og mange andre spørgsmål både stiller og besvarer den amerikanske doktor i psykologI, Barbara De Angelis, i sin mursten af en bog: »Hvad mænd bør vide om kvinder - om kærlighed, sex og parforhold«.

    Et værk, der sagtens kan gå hen og blive en bibel for både mænd og kvinder, da den amerikanske forfatterinde med adskillige bestsellere bag sig forstår at formidle og afdække, hvad der sker inde i en kvindes krop samt kan forklare, hvad kvinder ønsker af kærlighed, intimitet, kommunikation og sex, og hvorfor de ønsker det.

    Det bringer det værste frem i os

    Det ene øjeblik føler vi os fuldkommen rolige og tilregnelige, og så pludselig gør eller siger vores partner noget, som bringer det værste frem i os. I løbet af et kort øjeblik reduceres vi til den slags kvinde, som vi højt og helligt lovede, at vi aldrig ville blive.

    I bogen »Hvad mænd bør vide om kvinder« har Barbara De Angelis forfattet en liste over, hvordan man gør en fuldkommen psykisk sund kvinde rablende vanvittig.

    1. Tal ikke med os.

    2. Lyt ikke til os og se bort fra vores behov.

    3. Vær oprørsk.

    4. Lad være med at berolige eller trøste os.

    5. Flirte med andre kvinder.

    6. Være forbeholden og tilknappet.

    7. Kritiser os.

    8. Vær vag og tvetydig.

    9. Vær glemsom og tøvende.

    10. Vis os ikke opmærksomhed.

    11. Fortæl os ikke, hvad der foregår med dig. lizl

    »Bare fordi mænd elsker os, betyder det ikke, at de kan forstå os. Jeg har skrevet denne bog til dig og til den mand, du elsker. Jeg tror, at det er en bog, som enhver kvinde altid har ønsket fandtes, en bog, som hun kunne give til sin mand, og som effektivt ville forklare alle de ting, hun ønskede, at han skulle vide om at elske hende,« lyder det fra Barbara De Angelis, der tidligere har skrevet: »Mænds hemmeligheder«, »Kærlighedens hemmeligheder«, »Er du den rette for mig« og »Manden i dit liv«.

    Dertil arrangerer hun workshops og holder foredrag og seminarer i USA om mænd og kvinders forhold til hinanden. Forfatterinden understreger flere gange i bogen, at den ikke er en løftet pegefinger til den bedre halvdel.

    Derimod inviterer De Angelis mænd til at se og forstå kvinder. Bl.a. i kapitlet med den fantastiske titel »Hvordan man undgår at gøre en fuldkommen psykisk sund kvinde rablende vanvittig«. Her kan mænd (og kvinder) læse, hvad der får det værste frem i en kvinde: For eksempel når en mand lader være med at tale med hende, ignorerer hende, kritiserer hende etc.

    I rækken af alle disse kend-din-kvinde-kend-din-mand-bøger er der altid helliget nogle sider til kommunikation. Det er der også i denne 515 sider tykke håndbog, hvor Barbara De Angelis har forfattet en udførlig og godt forklaret liste over, hvad kvinder hader at høre mænd sige, og hvad mænd siger for at se bort fra deres egne følelser. Læs blot følgende og mærk hvordan udsagnene rammer plet:

    »Slap nu af.« »Op med humøret.« »Tag det roligt.« »Du overreagerer.« »Du er ved at blive hysterisk.« »Du må være PMS.« »Skal vi være oppe hele natten og snakke om det her?« »Du har talt med dine veninder igen, ikke?« »Okay, okay, du har ret, jeg har uret. Er du så glad?« »Bare glem det.« »Hvad nu?« »Sådan er jeg bare.«

    Disse eksempler på hvad mænd siger til kvinder, er i bogen bistået af udførlige forklaringer på, hvorfor kvinder bliver kede af det og frustreret over at høre netop disse udsagn. Nyttig læsning til de mænd, som ynder at affyre førnævnte bemærkninger.

    Bogen er med andre ord fyldt med tips om, hvordan mænd undgår, at deres livs lys bliver en strid harpe, teknikker til at blive den fuldkomne elsker, også ude for soveværelset, og en toptyve-liste over det, der får kvinder til at tænde af og det, der får dem til at tænde.

    Det er for eksempel en sikker »slukker« for kvindens lyst, hvis manden er besat af, hvordan en kvinde ser ud, er besat af hans egen seksuelle præstation og blot forsvinder følelsesmæssigt lige efter at have haft sex. Derimod kan manden få succes på lagnerne, hvis han elsker langsomt, taler i sengen og kærtegner en kvindes hår, lover Barbara De Angelis.

    Selvom bogen er en ganske oplagt gave til manden i ens liv, opfordrer forfatterinden kvinder til først selv at læse og forstå bogen, inden de giver den til kæresten. »Hvad mænd bør vide om kvinder« er nemlig i lige så høj grad skrevet til kvinder, så de kan forstå sig selv bedre, dømme sig selv mindre og ikke mindst give den eneste ene en logisk forklaring på deres behov eller problem.

    Så mens man selv læser bogen, må man endelig lade den ligge fremme, så manden derhjemme selv kan bladre lidt. At forstå en kvinde og spotte hendes hemmeligheder er nemlig et langt studie. For begge køn!

    »Hvad mænd bør vide om kvinder«, Barbara De Angelis, Borgens Forlag, 515 sider, 299 kroner. Udkommer mandag den 27. maj. www.Barbara-DeAngelis.com